Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Nantes taart

Taart uit Nantes

Recept verstrekt door M. Ryngel - restaurant Villa Mon Rêve

Deze taart uit Nantes is typisch van het gebak uit het begin van de vorige eeuw. Het is een heerlijk huwelijk van suiker, amandelen, boter en Antilliaanse rum ; een sponzig dessert met een exotische geur.

Ingrediënten (voor 4 tot 6 punten) :
•    150 gr poedersuiker
•    15 gr vanilla suiker (indien gewenst)
•    125 gr halfzoute boter
•    100 gr amandelpoeder
•    40 gr bloem
•    3 eieren
•    6 cl donkere rum
•    50 gr glazuursuiker

Benodigdheden:
1 taartvorm met een diameter van 22 cm en een hoogte van 5 à 6 cm

Bereidingswijze:
Meng de zachte boter en de suiker goed met een garde.
Voeg het amandelpoeder toe, en daarna (1 voor 1) de eieren  
Blijf kloppen totdat de suiker opgelost is.
Voeg dan met een spatel de gezeefde bloem toe - zonder het goed te mengen – en dan 2 cl rum.
Beboter de taartvorm grondig en schenk het mengsel er in.
Bak de taart op 170 tot 180 graden gedurende 40 tot 45 minuten.
Keer de taart om op een bord en verwijder de taartvorm. Gier er meteen 2 cl van de rum over.
Meng, als de taart is afgekoeld, de laatste 2 cl rum met het glazuursuiker totdat u een vloeibare consistentie heeft en spreid het vervolgens met de spatel over de taart.

Tip :
Eet de taart de dag nadat u hem gemaakt heeft, dan is hij het lekkerst.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
affiche feu dartifice
Vanaf

FEU D'ARTIFICE

voor ongeveer 12 Km
TREILLIERES - 44
Eetgelegenheid

RESTO-REVUES

Traditionele keuken
voor ongeveer 115 m
NANTES - 44

A L'ARDOISE

Traditionele keuken
voor ongeveer 141 m
NANTES - 44
Bezichtigingen