Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Geroosterde snoekbaars

Geroosterde snoekbaars
Een recept van © du Centre

Ingrediënten (voor 4 personen):
• 2 snoekbaarsfilets met vel
• 100gr peterseliewortel
• 100gr aardpeer
• 100gr pastinaak
• 100 gr wortels
• 200 gr Loire-paling
• 2 witte bloedworsten
• 1 boeketje bieslook
• 1 sjalot
• 200 ml kalfsfond
• 50ml truffelolie


Bereidingswijze:
Schil en was de groenten, snij ze vervolgens in kleine blokjes van ongeveer 2 milimeter dikte. Voeg ze toe aan een grote pan met water en breng aan de kook, laat ze na slechts een paar minuten afkoelen.

Bereid de Loire-paling : haal het vel eraf en fileer ; snij ze net zo groot als de groenten. Bereid de vulling in olijfolie. Kook langzaam.

Verwijder het vel van de bloedworst en snij het in dunne plakjes.

Snij de snoekbaarsfilets in 4 even grote porties. Schuif een mes onder de huid van elk stuk en maak de huid tot 1 centimeter van de rand van de vis los van het vlees. Schuif nu de schijfjes witte bloedworst onder de huid, zodat ze visschubben vormen. Bak de vis eerst aan de huidkant, en draai de stukken na enkele minuten.

Haal van het vuur en besprenkel met koude boter. Leg de vis op een warm bord en zet het weg.  

Snij de sjalot en de bieslook. Voeg ze toe aan de vulling, samen met enkele druppels truffelolie. Laat de kalfsfond heet worden.



Presentatie
Plaats de vulling in een cirkel in het midden van het bord.
Leg de snoekbaars op de vulling en giet de saus druppelsgewijs rondom de vis.
Besprenkel het geheel met een paar piepkleine druppeltjes truffelolie.
En plaats tenslotte wat verse kruiden als decoratie op het bord.