Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Géline de Touraine kip met morieljes en witte wijn jus

Géline de Touraine kip met morieljes en witte wijn jus
Een recept van © du Centre


Ingrediënten:
• 1 géline kip van 1.6kg
• 350 gr morieljes
• 10 cl witte wijn
• 30cl vloeibare room
• 80gr boter
• 20gr fijn keukenzout
• 5gr grofgemalen peper

Bereidingswijze
Wrijf wat van het zout en peper in de kip en kook in een braadslede met 30gr boter in een hete oven gedurende 40 minuten,  bedruip hem regelmatig met het braadvocht. Haal de kip uit de oven maar houd hem warm. Verwijder het vet en blus af met de witte wijn. Voeg de room toe en laat het indikken. Kook dit 1 minuut en zeef het.

Bak de morieljes in een koekenpan met 50 gram boter, wat water, zout en peper op een hoog vuur voor ongeveer 10 minuten. Snij de kip, leg de morieljes er omheen en giet de saus over het geheel.

Als hoofdgerecht gaat dit goed samen met een aardappelpannekoek.