Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Kooklessen in de Loirestreek

Ook u kunt leren koken en goed gebruik leren maken van de heerlijke producten van de Loirevallei ! In de keuken van een chef-kok leert u, tijdens een cursus van een weekend of een week, de fijne kneepjes van het vak en de geheimen van zijn geweldige keuken.
 

Kooklessen en chocolade workshops


De grote chef-koks geven, in hun eigen keuken, graag hun culinaire kennis aan u door. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de met een Michelin ster bekroonde chef-kok Rémy Giraud van restaurant Domaine des Hauts de Loire, in Onzain, vlakbij Blois. In dit voormalige jachtpaviljoen uit de XIXe eeuw leert u, gedurende drie uur, zijn keukentechnieken, smaken afstemmen en presentatie van gerechten. En één zondag per maand is het banket-dag!

Chocolaterie Max Vauché, in Blois, wijdt u in in de kunst van chocolade. De workshops, toegankelijk voor iedereen, leren u chocolade gietvormen te maken, rotsjes, guimauves (een soort spek), en bitterkoekjes.

Voor nieuwsgierigen, lekkerbekken en voor liefhebbers van koken heeft Tours à Table een groot aanbod aan workshops. Voor de dagelijkse of de fijne keuken, traditioneel of creatief, banket, wijnkunde... In gezellige sfeer leert u de kneepjes en trucjes van chef-koks.
 

Koken met een chef-kok tussen Angers en Nantes


Chef-kok Lilian Grimaud geeft kookles in Cholet, op basis van zeer gevarieerde thema’s zoals Italië, bitterkoekjes, lamsvlees of vis en schaal-en schelpdieren... Ga ook naar Angers om te leren van Pascal Favre d’Anne, chef-kok van zijn eigen restaurant Favre d’Anne.

Op landgoed de la Bretesche, niet ver van Saint-Nazaire, kunt u kooklessen krijgen in restaurant Le Montaigu, dat een ster heeft in de Michelin gids. Van de chef-kok leert u de bereiding van escargots cromesquis, citroen schuimgebak, geconfijt rundvlees en zelfs foie gras...

Liefhebbers van de fijne keuken en wijnkunde kunnen hun hart ophalen bij Manoir de la Boulaie in Haute-Goulaine, vlakbij Nantes. Chef-kok Laurent Saudeau deelt zijn technieken met u in diverse workshops : Japans koken, asperges, ouderwetse gerechten... Terwijl wijnkelner Cyril u inwijdt in de oenologie (wijnkunde).