Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

De beste chef-koks van de Loirestreek

De authentieke streekproducten van de Loirevallei vervullen alle behoeften van de beste chef-koks. Hier vinden ze een waar culinair speelterrein, waar verse producten en ouderwetse smaak zich mengen.
 

Chef-koks met een ster in de Loirestreek


Jean-­Yves Guého staat aan het stuur van restaurant l’Atlantide 1874 in Nantes. Gezeten op een geïsoleerde heuvel genaamd Sainte-Anne, boven Nantes en de Loire. Dit hotel-restaurant heeft zich recentelijk gevestigd in een voormalig huis van het Hermitage (XIXe eeuw). Een prachtige plek voor buitengewoon goed eten : hier worden Franse gerechten met een vleugje Aziatische invloed geserveerd. Probeer de “asperges blanches tiédies, crémeux d’oeuf et arenkha” (lauwe witte asperges, romige ei en arenkha kaviaar) of de “Bar de ligne en basse température, pulpe de topinambour et poudre d’échalote” (lijngevangen wilde zeebaars met aardpeer vruchtvlees en sjalotpoeder).

De Franse en Japanse gastronomie ontmoeten elkaar ook in restaurant Assa, in Blois, dat in handen is van Anthony Maubert, een jonge chef die al een Michelin ster heeft. Op een prachtige plek werken Anthony en z’n vrouw Fumiko samen om van verse streekproducten van plaatselijke leveranciers voortreffelijke gerechten te maken.

Christophe Hay is hier, in het Loiredal, geboren. Deze chef met een Michelin ster is dus uitstekend bekend met de lokale Loire producten. In het bijzonder de groenten, die hij in z’n eigen « Potager d’à côté » (moestuin) kweekt en die u in zijn restaurant La maison d’à côté, vlakbij Chambord, kunt proeven.

In het hartje van Angers vindt u restaurant Favre d’Anne een « loft culinaire » (in het schitterende hotel 21 Foch) waar u ook streekproducten van zeer hoog niveau wachten. Chef-kok Pascal Favre d’Anne (die ook een Michelin ster heeft) kookt hier zelfs voor uw ogen. Met gerechten die gemaakt worden met de oogst van zijn eigen tuin-eiland in de Loire « l’Univert » en de plaatselijke vangst van de dag, kan het eindproduct niet verser zijn. Dit alles vindt u in een prachtige setting, een 19e eeuws herenhuis met een smaakvol, eigentijds interieur.
 

Geweldige chef-koks in Angers, Fontevraud, Saint-Benoît-sur-Loire en in Montbazon


De Abdij van Fontevraud herbergt eveneens een uitstekend restaurant. Aan het hoofd staat chef-kok Thibaut Ruggieri (winner van de Bocuse d’or in 2013), een chef die houdt van mooi en lekker, maar vooral van de eenvoud van plaatselijke producten, waarvan sommige overigens in de abdij zelf gekweekt worden.

In Saint-Cyr-sur-Loire, vlak bij Tours, beoefend chef-kok Olivier Arlot zijn vak in de keuken van restaurant L’Atelier. Deze nauwkeurige en fantasierijke jonge kok, die al drie koksmutsen van Gault & Millau heeft, biedt u een elegante en royale keuken waarin de ware smaken van de seizoensproducten altijd op natuurlijke wijze tot hun recht komen.  

Verse seizoens- en marktproducten is ook het motto van chef-kok Sébastien Arrondeau. In zijn restaurant le Grand Saint-Benoît, in Saint-Benoît-­sur­-Loire bereidt hij zalige authentieke gerechten.

Klik hier voor meer restaurant suggesties