Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Asperge crème met saffraan

Asperge crème met saffraan 
Een recept van © du Centre

Ingrediënten (voor 4 personen):
• 10o gram aspergetoppen
• 4 grijze sjalotten, gesnipperd
• 1 geschilde en in blokjes gesneden aardappel
• 2 eetlepels boter
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 liter kipbouillon
• 25 gram pijnboompitten
• 1 snufje saffraan (stampers of poeder)
• 20 cl vloeibare room
• Fijn keukenzout
• Grofgemalen peper

Bereidingswijze
Fruit de sjalot en aardappel, al roerend, in een grote pan met de olie en de boter gedurende 2 minuten.

Voeg de pijnboompitten toe en besprenkel royaal met zout en peper. Blijf het roeren en kook nog 1 minuut op een matig vuur. Voeg vervolgens de aspergetoppen en de bouillon toe. Meng goed en breng aan de kook.

Laat de pan met deksel erop op laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen. Voeg daarna ¾ van de saffraan toe en laat nog 5 minuten sudderen. Doe de soep dan door een foodprocessor. Giet de crème terug in de pan. Voeg indien nodig meer zout en peper toe.

Giet de helft van de soup in een andere pan en voeg de room eraan toe. Mix goed met een garde.

Neem vervolgens vier kommen en :

Plaats een klein schoteltje op z'n kant dwars in elke kom om ze in tweeën te delen.

Vul één kant met de soup mix zonder room, en de andere kant met het mengsel met room.

Haal vervolgens voorzichtig het schoteltje weg zodat u van elke soep een halve maan in de kom heeft.

Garneer tenslotte met pijnboompitten en saffraanstampers.