Terra Botanica, een planten-recreatiepark

Niet ver van Angers vindt u Terra Botanica, Europa’s eerste aan planten toegewijde recreatiepark. In dit, zowel leuke als leerzame park, duikt u de wereld van planten in met uitzonderlijke tuinen en attracties op het water én in de lucht. Een mooie gelegenheid om, met plezier, kennis te maken met nieuwe planten, die in de loop van de seizoenen in dit park van 17 hectare tevoorschijn komen.


Terra Botanica : gevariëerde en bijzondere tuinen


In Terra Botanica vindt u een veelvoud kleine ruimten, bedacht om de plantenwereld in al zijn facetten tentoon te stellen. De planten van Anjou zijn uiteraard vertegenwoordigd maar u vindt hier ook soorten uit de hele wereld, bijvoorbeeld uit Brazilië en Japan. Er groeien hier 275 000 bomen en planten !
Ga, voor een duik in het exotische, naar de kas van extremen :  terwijl in de nevelkas een verzameling van zo’n 2000 orchideeën te zien is, huist de woestijnkas talloze cactussen.

Het Grootmoederspad herinnert ons eraan dat planten ons ook kunnen voeden, kleden, behandelen en parfumeren !
 
Neem ook een kijkje in de moestuin, waar groenten vanuit de hele wereld groeien : watermeloen uit Afrika, zeesla uit Oceanië, Aziatische wasabi...Een aantal zijn zelfs bizar : heeft u weleens gehoord van de yuco, een aardpeer ? Of van Japanse artisjokken ? U zult bij Terra Botanica tot aan de wereld van groene giganten versteld staan, daar vindt u tomaten, paprika’s en reuzenzonnebloemen.

Maar er zijn nog andere ruimtes te ontdekken, bijvoorbeeld de bedwelmende rozentuin, het tropische bos, de Oosterse rijstvelden en de racines de la vie (begin van het leven).
 

De attracties van het recreatiepark


Terra Botanica is veel meer dan een recreatiepark, er zijn attracties voor iedereen. Meerdere onderdelen zijn exclusief voor kinderen gereserveerd.  Maak, in een bootje, een tochtje op het water met de botanische odyssee. U kruist, tijdens deze van uitleg voorziene tocht, het pad van waterlelies, tulpen, magnolia’s en hortensia’s.

Bovenin de hoge bomen kunt u, op drie meter van de grond op avontuur aan boord van een notendop in de balade des cimes (tochtje in de toppen). Een andere attractie in de hoogte is de ballon captif (een met helium gevulde ballon die met een lier aan de grond verbonden is) die u meeneemt tot een hoogte van wel 150 meter ! Het uitzicht op het park en de lage valleien rond Angers is weergaloos.

Aan het eind kunt u in de 4D projectiezaal het volledige fenomeen van de fotosynthese volgen door twee waterdruppels te vergezellen op hun fascinerende avonturen.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Bezichtigingen