Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Het Oosterse park van Maulévrier, de grootste Japanse tuin van Europa

Het Oosterse park van Maulévrier, de grootste Japanse tuin van Europa, beloofd een spiritueel en rustgevend dagje uit. Ontdek hier, uitgestrekt over 29 hectare, een Zen tuin waar water een centrale, en zeer symbolische, plaats inneemt. Slenter, in alle sereniteit, door de uiterst nauwkeurig gesnoeide bomen, over de bruggetjes en door de bloemrijke paden.
 

Het Oosterse park van Maulévrier, de enorme Japanse tuin


Het park van Maulévrier, erkend als Jardin Remarquable (Opmerkelijke Tuin) is niet minder dan de grootste Japanse tuin van Europa. Er bloeien hier 300 plantensoorten, waarvan 180 uit het Verre Oosten..

De lente doet duizenden bloemen ontluiken (prachtige azalea’s in alle kleuren), alle seizoenen lenen zich voor een bezoek aan Maulévrier, zoals de herfst met zijn schitterende kleuren. Tijdens het hoogseizoen kunt u het park zelfs in het donker verkennen, wandel bij maanlicht en lichteffecten.

De bomen zijn volgens Japanse technieken gesnoeid, soms als wolken, soms doorzichtig. De symbolische dimensie wordt benadrukt door de beelden, pagodes, tempels en stenen lantaarns, drijvend op het alom aanwezige water.


Water, een centraal element in Maulévrier 


Of het de watervallen, de beekjes of de rustige meertjes zijn, water is een onlosmakelijk onderdeel van Maulévrier. U kunt er met dank aan de houten bruggetjes en de schattige Japanse bruggetjes overheen.

De toekenning van een centrale plaats aan water is een principe uit de EDO periode (XVIe eeuw), die hier is toegepast. Het water stroomt hier van oost naar west, en doet daarmee denken aan de dagelijkse cyclus van de zon (van opgang tot ondergang) maar ook aan de cyclus van het menselijk leven, van geboorte tot dood.

De symboliek zet zich voort tot aan de bruggetjes en eilanden : terwijl de kleur rood van een brug het heilige aspect van deze plek vertegenwoordigt, symboliseren de namen van de twee eilandjes (kraan en schildpad) de yin en de yang.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid

CHATEAU COLBERT

Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 204 m
MAULEVRIER - 49

L'ORANGERAIE

Café-restaurant
voor ongeveer 240 m
MAULEVRIER - 49
Bezichtigingen