Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Camifolia, een tuin van aromatische en medicinale planten

Camifolia, een tuin van aromatische en geneeskrachtige planten, in Chemillé­-Melay, is een geweldige bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in kruidengeneeskunde (fytotherapie). U vindt hier zo’n 500 aromatische en geneeskrachtige plantsoorten. U leert hier de planten te herkennen maar ook hoe u er de deugden voor uw gezondheid, schoonheid en keuken aan kunt onttrekken !
 

De geneeskrachtige en aromatische planten van de Camifolia tuin


In de tuin van Camifolia groeien 500 medicinale planten, verspreid over een terrein van 4 hectare. Leer hun namen kennen, hun geuren en, alleen of, nog beter, onder begeleiding van een gids, hun baten.

De soorten zijn hier verdeeld in thematische ruimten : de ethnobotanische tuin, de geurentuin, de streekgewassentuin, de vezels en kleurentuin, de tuin van giftige en geneeskrachtige planten, de mediterraane kas en de zintuiglijke route.
 

Een kennismaking met fytotherapie en aromatherapie in de tuin van Camifolia


Leuk én leerzaam, in de tuin van Camifolia worden praktische workshops aangeboden om u kennis te laten maken met verschillende planten maar ook hun teelt en toepassing (gezondheid met planten, gebruik in gerechten...). Zo leert u met welke planten u, natuurlijke, geneesmiddelen kunt maken, of kruidenaftreksels en cosmetische producten.

Na het leren kunt in het maison van Camifolia de heerlijkheden proeven die gemaakt zijn op basis van de planten die hier groeien (snoepgoed, dranken, ijs).

En u kunt zelfs wat van de lekkernijen meenemen, ze zijn te koop in de winkel van Camifolia : specerijen, kruiden,  etherische oliën, honing en ook kruidenthee en bloemenwater.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid

RESTAURANT LE CLEZIO

Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 748 m
CHEMILLE-EN-ANJOU - 49
Bezichtigingen
P1040967

JARDIN CAMIFOLIA

Park, Botanische tuin
voor ongeveer 20 m
CHEMILLE-EN-ANJOU - 49
tis-pont-coulee-verte-hyrome-chemille-anjou

CHEMILLE

voor ongeveer 258 m
CHEMILLE-EN-ANJOU - 49