Bloemenpark de La Source, Orléans

Het Bloemenpark de La Source in Orléans biedt fantastische ruimte om te ontspannen en prachtige botanische ontdekkingen te doen. Geniet, met familie of vrienden, van ongedwongen momenten in deze tuin, een ware oase van rust !
 

Diverrse tuinen

 
Ga eropuit in deze enorme tuin van 35 hectare. U vindt hier diverse tuinen waar irissen, rozen, fuchsia’s en dahlia’s koningin zijn... De kleuren veranderen in de loop van de seizoenen en met het bloeien van de tulpen, hyacinten, camelia’s, rododendrons, hortensia’s, chrysanten en heide...en niet te vergeten de vaste planten en het gebladerte van de hoge bomen.
 
Loop door de tuin van La Source, op dit eilandje van groen gedijen de uit vochtige klimaten afkomstige bamboe en hoefblad maar ook Japanse azalea’s. Dit is tevens waar u de bron van de Loiret kunt vinden, een zijrivier van de Loire, die hier na zo’n veertig kilometer ondergronds te hebben gestroomd voor uw ogen omhoog borrelt !
 

Een bijzondere ontspanningsruimte voor iedereen


Geniet van de ontspanningsruimtes en recreatiemogelijkheden die hier voor de hele familie zijn aangelegd. Grasveldjes voor picknicks, wandelingen, rosalies (recreatiefietsen voor maximaal 4 personen) en het kleine treintje. Kinderen vinden het heerlijk om de talloze dieren in het park te zien en kunnen zich ook verukken in de vlinderkas waar prachtige exotische exemplaren in alle vrijheid rondfladderen tussen het weelderige groen.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Online reserveren
Fay
Van tot

FAY'STIVAL

voor ongeveer 17 Km
FAY-AUX-LOGES - 45
Online reserveren
1S6A0595-2
Van tot

FESTIVAL DE LA SIESTE

voor ongeveer 18 Km
MEUNG-SUR-LOIRE - 45
Online reserveren
torche 4
Vanaf

SOIREES A LA TORCHE

voor ongeveer 18 Km
vanaf 10€ /pers.
MEUNG-SUR-LOIRE - 45
Eetgelegenheid
Online reserveren
DINER ENTRE AMIS

RESTAURANT GASTRONOMIQUE VER DI VIN

Traditionele keuken, Wereldkeuken, Bistro / wijnbar, Café-restaurant, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 6 Km
ORLEANS - 45
Online reserveren
Villa-des-Bordes-resto--3

VILLA DES BORDES

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 13 Km
CLERY-SAINT-ANDRE - 45
pizza

VAL TRIO

Pizzeria
voor ongeveer 2 Km
SAINT-CYR-EN-VAL - 45
Lounge-T

O DEUX SENS

Traditionele keuken
voor ongeveer 3 Km
ARDON - 45
Bezichtigingen