Priorij Saint-Cosme, Ronsards thuis

De priorij Saint-Cosme was gedurende twintig jaar thuis voor de dichter Pierre de Ronsard die hier overste was. De naast de kloostergebouwen gelegen twaalf tuinen tonen zowel de functionele als de symbolische rollen die tuinen in de middeleeuwen hadden.

Twaalf tuinen


Er heerst een aangename sfeer in de tuinen van de Priorij Saint-Cosme. De praktische functie van tuinen in de middeleeuwen is vooral duidelijk in de Chinese (bittere) sinaasappelboomgaard, de moestuin en in de medicinale plantentuin. De naastgelegen kloostertuin en de kloosterbegraafplaats getuigen van het symbolische belang van tuinen in de middeleeuwen. Zij huizen een opmerkelijke botanische verzameling van meer dan 500, veelal oude, plantsoorten die door Ronsard, liefhebber van tuinieren, in zijn werken genoemd wordt. 

Mignonne allons voir…


De rozen die de dichter dierbaar waren lopen als een draad van Ariadne door de verschillende tuinen. Ze beklimmen de muren, wikkelen zich om de pergola’s... en tijdens een romantische wandeling zweeft hun subtiele parfum door de lucht. Een mooi eerbetoon aan de dichter en zijn vermaarde poëzie. 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
L'Opidom-(3)

L'OPIDOM

Traditionele keuken
voor ongeveer 566 m
vanaf 43€ /pers.
FONDETTES - 37
atelier-olivier-arlot

L'ATELIER D'OLIVIER ARLOT

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 722 m
SAINT-CYR-SUR-LOIRE - 37
jardin-des-roches

LE JARDIN DES ROCHES

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 1 Km
FONDETTES - 37
CuisinezMoi

CUISINEZ-MOI

Traditionele keuken, Fast food
voor ongeveer 1 Km
TOURS - 37