Park en tuinen van landhuis la Javelière

Het Landhuis de La Javelière wordt geheel omringd door z’n park en tuinen. Het is hier heerlijk wandelen in afwisselend natuurschoon met een landelijke sfeer die zich leent voor ontspanning.   


Een poëtische wandeling


De over vier hectare verspreide tuinen onthullen een verscheidenheid aan ambiances. Vlakbij het landhuis ligt een moderne rozentuin rondom een waterbekken. Iets verder is een Italiaanse tuin, met een uitgesproken mediterraanse stemming, waar twee grote, oude cipressen over waken. Het karakter van de Japanse tuin is te vinden bij het lage geboomte langs een met leisteen omzoomd beekje. In het park, waar het licht door het gebladerte van de hoge bomen speelt, bloeien rodondendrons, hortensia’s en clematissen. De sfeer bij de vijver is onvervalst landelijk...

Een collectie botanische rozenstruiken


Botanische rozenstruiken zijn wilde rozenstruiken zoals die in de natuur te vinden zijn. Het Rosarium huist de verzameling van 300 rozenstruiken van La Javelière (door het Conservatoire des Collections Végétales Spécialisées voorzien van een keurmerk) afkomstig uit meerdere continenten. In de lente zijn hun schitterende kleuren een lust voor het oog.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Relais de la Poste

LE RELAIS DE LA POSTE

Traditionele keuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 18 Km
PITHIVIERS - 45
la scala 01

LA SCALA

Traditionele keuken, Wereldkeuken, Themarestaurant
voor ongeveer 18 Km
PITHIVIERS - 45
Guillaume de Lorris 2

GUILLAUME DE LORRIS

Traditionele keuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 18 Km
vanaf 26€ /pers.
LORRIS - 45