La Garenne-Lemot

La Garenne-Lemot, vlakbij Clisson, belooft u een romantisch dagje uit. Middenin het bos van la Garenne heeft beeldhouwer François-Frédéric Lemot in 1907 zijn droom verwezenlijkt en een romantische tuin met Italiaans tintje geschapen. U vindt hier een huis in Toscaanse stijl, een neoklassieke villa en met beelden bezaaide paden.
 

La Garenne-­Lemot, een vleugje Italië in de Loirestreek


Als het toerisme in Clisson al wat Italiaans aandoet is dat nog meer het geval in de geheel door de Italiaanse bouwstijl geïnspireerde tuin van la Garenne-Lemot. François-Frédéric Lemot, beeldhouwer van Napoleon, is verantwoordelijk voor deze opeenvolging van gebouwen middenin het bos van la Garenne, vandaar de naam Garenne-Lemot. 

Het betreft hier overigens een belangrijke beeldhouwer, hij is namelijk ook verantwoordelijk voor het sierlijke beeldhouwwerk op prestigieuze monumenten in Parijs, zoals het Palais Bourbon, het Louvre en de Pont-Neuf.

Laat u verbazen door de elegantie van het huis in Toscaanse stijl en de neoklassieke villa. Alles hier doet denken aan de ruïnes van Tivoli : de baden van Diana, de tempel, de oude graftombe...
 

Een schilderachtig park


In het, over 13 hectare uitgestrekte park van la Garenne-­Lemot, park doet een wandeling dagdromen. De rivier de Sèvre van Nantes, die hier iets lager langsstroomt, versterkt het landelijke en romantische gevoel dat hier heerst.

Daar, aan het einde van een pad, komt plotseling een verbazingwekkend wit beeld tevoorschijn, het lijkt bijna tevoorschijn getoverd...
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Bezichtigingen