De tuin van Roquelin

Overal in deze kleine tuin aan de oevers van de Loire zijn rozen, ze veroveren alle ruimte en creëren zo een betoverend en kleurrijk tafereel terwijl hun subtiele parfums door de lucht zweven.
 

Op het rozenpad


Dit is een intieme tuin, een tuin waar u zich thuis voelt. Het kan goed zijn dat de geuren u doen denken aan de tuin van uw kindertijd.

Langs alle graspaden verheffen zich de 450, voornamelijk oude,  rozensoorten op de pergola’s en de hagen van kastanjetakken die aan middeleeuwse tuinen doen denken. Zelfs de namen zijn magisch, Yolande van Aragon, Nymphdij, Liefdeskrans en Beminnelijke Vriendin en hun kleuren gaan perfect samen met de vaste planten : ridderspoor, iris, wolfsmelk en salie...

In de bochten van de paden staan bankjes die u aanmoedigen om even plaats te nemen voor een romantische en geparfumeerde pauze.

In de tuinen van Roquelin zijn de dieren koning : kippen, hanen, pauwen en ganzen...die, tot groot genoegen van de bezoekers,  het heerlijk vinden om bewonderd te worden !

U kunt ook rondkijken in de kwekerij. Hier zijn veel van de plantensoorten in de tuin ook te koop zodat u thuis uw eigen kleine rozentuin kunt creëren...
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Online reserveren
Villa-des-Bordes-resto--3

VILLA DES BORDES

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 4 Km
CLERY-SAINT-ANDRE - 45
Online reserveren
DINER ENTRE AMIS

RESTAURANT GASTRONOMIQUE VER DI VIN

Traditionele keuken, Wereldkeuken, Bistro / wijnbar, Café-restaurant, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 17 Km
ORLEANS - 45
La caroussel

LE CARROUSEL

Traditionele keuken
voor ongeveer 667 m
MEUNG-SUR-LOIRE - 45
Bezichtigingen
Online reserveren
JARDIN ARBORETUM D'ILEX

JARDIN ARBORETUM D'ILEX

Arboretum, Botanische tuin, Kas
voor ongeveer 1 Km
vanaf 7€ /pers.
MEUNG-SUR-LOIRE - 45