Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

De Rozenpaden, in Doué-la-Fontaine

In de Rozenpaden in Doué-la-Fontaine bloeien, verspreid over een park van 4 hectare, 14 000 rozenstruiken in allerlei kleuren ; wit, roze, rood, oranje. Wat kan er meer romantisch zijn dan een dagje uit tussen de zoete geuren van rozen ? Kom kijken in deze rozentuin waar moderne en antieke rozen zij aan zij te vinden zijn.
 

1350 antieke en moderne rozensoorten


De rozentuin van De Rozenpaden, in Doué‐la‐Fontaine belooft een absolute onderdompeling in de wereld van rozen. Meer dan 1350 variëteiten van deze koningin der bloemen zijn hier geplant. Bewonder, onder andere, botanische rozen, antieke, Engelse en zelfs moderne rozen. Dit alles tegen de bekoorlijke achtergrond van de drie meertjes.

Aanschouw een van de bijzonderheden van de Rozenpaden door goed te kijken naar de bomenstammen om te zien hoe de lianen van de rozenstruiken zich eromheen wikkelen !
 

Rozen begrijpen, en kweken


Een rondgang door de rozentuin van Doué-la-Fontaine is uitermate geschikt voor diegenen die graag willen leren om rozen te kweken. De route, voorzien van uitlegborden, onthult de geschiedenis van deze romatische bloem en zijn diverse variëteiten in het Engels en het Frans.

De hoveniers van de Rozenpaden zijn u graag van dienst, het hele jaar rond, en kunnen u waardevol advies geven over de verzorging van uw rozen. 

Ontdek ook de distilleerderij "Terre de rose"
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid

AUBERGE BIENVENUE

Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 1 Km
DOUÉ-EN-ANJOU - 49
Bezichtigingen

BIOPARC

Dierentuin - dierenpark
voor ongeveer 1 Km
DOUÉ-EN-ANJOU - 49