De pagode van Chanteloup

De 44 meter hoge pagode van Chanteloup, met z’n verbazingwekkende door Chinese architectuur geïnspireerde bouwstijl,  ligt middenin een enorm park. Ga helemaal naar boven om van het weergaloze panoramisch uitzicht over de Loirestreek te genieten !
 

Een pagode op de oever van de Loire


De Pagode de Chanteloup is een « folie » (dwaasheid) uit de XVIIIe eeuw, gebouwd door de Hertog van Choiseul.  Zijn silhouet wordt weerspiegelt in het halvemaanvormige waterbekken dat aan zijn voeten ligt. Laat u verleiden tot een boottochtje om hem vanaf het water te bewonderen. En beklim, om van het uitzicht te kunnen genieten, alle 149 treden tot bovenaan. Daarvandaan heeft u een spectaculair uitzicht op het park rondom en de Loirestreek.

Ook een kijkje in de piepkleine Fû Hsi Chinese tuin is de moeite waard. De bankjes en oosterse boomsoorten zijn bij uitstek geschikt voor ontspanning en meditatie.
 

Een landelijke pauze


Laat u, in de zomer, verleiden door de « Petits Paniers de Chanteloup » (mandjes van Chanteloup). Deze zijn samengesteld uit goede streekproducten en gaan heerlijk samen met uw picknick aan de beboste paden van dit enorme park.

Vervolgens is er vermaak voor de hele familie met het veertigtal ouderwetse houten spelletjes die voor uw gebruik beschikbaar zijn.  Het slingerspel, het kikkerspel, bowlen...plezier voor klein en groot !
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Ciné_Geralt_Pixabay
Vanaf

CINEMA

voor ongeveer 10 Km
MONTLOUIS-SUR-LOIRE - 37
Eetgelegenheid
Online reserveren
DSC_0083

LES CLOSEAUX

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 10 Km
vanaf 16€ /pers.
VALLIERES-LES-GRANDES - 41
LA-SCALETA--1-

LA SCALETA

Traditionele keuken, Pizzeria, Themarestaurant
voor ongeveer 2 Km
AMBOISE - 37
restaurant_Les_Arpents_Amboise_ADT_Touraine_Marieke_Gourdin

LES ARPENTS

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 2 Km
vanaf 20€ /pers.
AMBOISE - 37
Bezichtigingen