Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Het park en de tuinen van het château van La Bourdaisière

Het Château van La Bourdaisière, aan de oevers van de Loire, is omgeven door een groot park. Maar de ster hier is de tomaat. Prins Louis­-Albert de Broglie heeft er zelfs een conservatorium aan gewijd !
 

De tomaat in al zijn vormen


Ze hebben namen als de tien vingers van Napels, Iraakse Rode, Australische Erika, Nebraska Bruiloft... Ze zijn rond, langwerpig, hartvormig, zwart, groen, geel en zelfs paars ! Ontdek deze, wereldwijd unieke, verzameling van meer dan 630 soorten ! En, om deze onvermoede rijkdom te proeven, kunt u terecht in de Bar à Tomates®. Hier kunt u allerlei originele recepten proberen waaronder heerlijke sappen en sorbets. Elk jaar zet, in september, het Tomaat en Smaakfestival dit fruit in de schijnwerpers !
 

Een schitterend kleurenpalet


Iets verderop brengt de Dahlia Color meer dan 220 Dahlia soorten samen in een moderne tuin. Van de zomer tot de herfst bloeien hier meer dan 5 000 knollen, georganiseerd in verschillende perken, in een weergaloos kleurenpalet.


Een bijzondere en leerzame wandeling in het park 


Tijdens een wandeling tussen de bijzondere boomsoorten (sequoia, cipressen...) van het grote park komt u ook de beroemde borden van Deyrolle tegen die generaties Franse scholieren kennen uit hun botanische, zoölogische en  aardrijkskundelessen.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
berlot

LE BERLOT

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 104 m
MONTLOUIS-SUR-LOIRE - 37
photo LA CAVE 154

LA CAVE

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 1 Km
MONTLOUIS-SUR-LOIRE - 37
LE VAL JOLI

LE VAL JOLI

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 3 Km
VOUVRAY - 37
Bezichtigingen
Online reserveren
MDL37

MAISON DE LA LOIRE

voor ongeveer 1 Km
vanaf 7€ /pers.
MONTLOUIS-SUR-LOIRE - 37