Het park en de tuinen van het château van Cheverny

Het château van Cheverny, dat met z’n witte gevels Hergé inspireerde voor het kasteel van Kapitein Haddock, de metgezel van Kuifje, is omgeven door een enorm landgoed dat bestaat uit een zee aan grasperken, een groot park en mooie tuinen.


Tuinen te verkennen


Begin uw rondgang in de siermoestuin. In deze vakkundig georganiseerde tuin vindt u een mengeling van bloemen en groenten maar ook andere materialen die gebruikt worden voor hun kleur. De bloemen vindt u overigens ook overal door het château terug in prachtige boeketten. Een lust voor de ogen.

De Leerlingentuin, gelegen tussen de kasteelingang en de Orangerie, is resoluut modern, georganiseerd rond een centrale as die omwikkeld is met wisteria. Geheel rondom vormen de pastelkleurige bloemen een schilderachtig tafereel.

In de lente kunt u de nieuwe tulpentuin bewonderen. Minstens 60 000 bollen komen dan uit en vormen een veelkleurig lint dat als een slang door de grasperken kronkelt.

Vermaak u in het laurierdoolhof. De geometrische vorm weerhoudt u er niet van erin te verdwalen !


Een landelijke wandeling


U kunt, om het enorme park en z’n kanaal te verkennen, alsmede om van de rust hier te genieten, een elektrisch bootje of wagentje nemen. Hiermee kunt u op ontdekkingstocht door dit uitgestrekte landgoed met zijn grote bomen, naaldbomen, cederbomen...met vogelzang als achtergrondmuziek.
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Restaurant-La-Rousseliere-golf-du-chateau-de-cheverny©Golf-du-Chateau-de-Cheverny

LA ROUSSELIERE

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 421 m
CHEVERNY - 41
LesSourcesDeCheverny_LeFavori_©MPMorel_2021-1-600x600

LE FAVORI

Traditionele keuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 2 Km
vanaf 120€ /pers.
CHEVERNY - 41
Bezichtigingen