Het park en de tuinen van het château van Beauregard

Het enorme park en z’n omliggende tuinen vormen een prachtige omlijsting voor het Château van Beauregard en z’n beroemde « galerie des Illustres » waar de portretten van 327 prominente historische personen schouder aan schouder hangen
 

Ruimte voor kleur in de portrettentuin


Slenter in deze uit twaalf groene ruimten bestaande tuin, een knappe mengeling van de Franse en de traditionale Engelse stijlen. Elk van deze, door heggen omgeven, ruimten doet denken aan de personages in de portrettengallerij van het château en staat in het teken van een kleur. De vaste planten en struiken evolueren hier zonder belemmeringen en stellen een kleurenpalet tentoon dat van seizoen tot seizoen verandert.
 

Een bijzondere en romantische wandeling door het hartje van het park


Het enorme park van 40 hectare is barstenvol kleur, vooral in de schorsenboomgaard. Volg ook l'Allée des artistes (Kunstenaarspad) waar de makers hun werken met de tijd laten evolueren. Er is een vreemde boom die de Franse geschiedenis onthult. Heeft Magellaan écht een reis rond de hele wereld gemaakt? Aan hoeveel moordaanslagen is Henri IV ontkomen ? De boom heeft alle antwoorden.

De allerkleinsten kunnen zich vermaken met de bewoners van deze plaats : kippen van bijzondere rassen met interessante namen zoals Braadpan III, Hertogin Codec en Patrijs van Brahmaland maar ook de chef van de Sologne schapenkudde die de naam Markies Hugo de IIIe van Solognot heeft.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Online reserveren
JAZZIN' CHEVERNY
Van tot

JAZZIN' CHEVERNY

voor ongeveer 12 Km
CHEVERNY - 41
Eetgelegenheid
vieille tour-cellettes

LA VIEILLE TOUR

Traditionele keuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 847 m
CELLETTES - 41
20190506-222538-2

RESTAURANT SAINT-HUBERT

Traditionele keuken, Café-restaurant, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 5 Km
COUR-CHEVERNY - 41
Restaurant-La-Rousseliere-golf-du-chateau-de-cheverny©Golf-du-Chateau-de-Cheverny

LA ROUSSELIERE

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 5 Km
CHEVERNY - 41
Bezichtigingen