Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Het landgoed van Chaumont-sur-Loire

Het Landgoed van Chaumont-sur-Loire rijst boven de Loire uit. Het hele jaar door zijn de deuren van het château en het park geopend en, van april tot oktober bent u tevens welkom op het niet te missen Internationale Tuinfestival !
 

Het Internationale Tuinfestival overdag...en ‘s nachts


Ieder jaar creëren, in het kader van het Internationale Tuinenfestival, een dertigtal hoveniers, tuinarchitecten en tuiniers, tuinen rond een wisselend thema. Laat u meenemen door dit altijd verbazingwekkende groene paradijs ! En neem, om de creaties van een andere kant te zien, het pad door de « Jardins de lumière » (de Lichttuinen). Daar worden, in het hoogseizoen, met electrolimineuse lichtjes steeds weer nieuwe en bijzondere aspecten van de tuin onthuld.

Kijk ook rond in de Vallon des Brumes (de Nevelvallei), de moestuin en de pedagogische tuin...dit zijn experimentele tuinen die zich in de loop der seizoenen ontwikkelen. Ietsje verder ligt het nieuwe Park des Prés du Goualoup (Park van de Goualoupweiden) waar diverse tuinen zijn aangelegd in de meest gerespecteerde tuintradities van de wereld.
 

Chaumont-­sur-­Loire, het eerste Kunst en Natuurcentrum


Kunst en natuur zijn op het Landgoed van Chaumont-­sur-­Loire, nauw met elkaar verbonden. Moderne kustenaars, beeldhouwers, fotografen en architecten...laten hun verbeelding hier de vrije loop. U vindt hun werk en installaties tijdens uw ontdekkingsreis verspreid rond het park en het kasteel. Dit is het koninkrijk van kunstzinnige emotie !
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Online reserveren
DSC_0083

LES CLOSEAUX

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 9 Km
VALLIERES-LES-GRANDES - 41
Online reserveren
59ca21952c11f

RESTAURANT LE CLOS DES SUREAUX

Traditionele keuken, Boerderij / dorpsherberg, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 11 Km
SEUR - 41
La-Charbonnette-Onzain-Foie-Gras

LA CHARBONNETTE

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 2 Km
VEUZAIN-SUR-LOIRE - 41
Bezichtigingen