Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

De tuinen van het château van Talcy

Het fruit steelt de show in de tuinen van het Château van Talcy. Appelbomen, perenbomen en kersenbomen worden hier allemaal met zorg geteeld. Het landgoed draagt het stempel van de dichter Pierre de Ronsard die hier, geïnspireerd door Cassandre, dochter van de eigenaar, de beroemde ode : «Mignonne, allons voir si la rose...» schreef.
 

Een collectieboomgaard tegen een achtergrond van poëzie


Hoewel de appels en de peren centraal staan in deze collectieboomgaard, die daarmee de originele bestemming van dit grote XVIIIe eeuwse agrarische domein hersteld, zijn er ook andere fruitsoorten om van te watertanden, zoals pruimen, mispel, zwarte bessen, aalbessen, druiven...

Een tuin om in te bijten, waar ouderwetse peren- en appelsoorten op latwerk geteeld worden en namen hebben als : palmettes, vier en vijftakken, oblique, Cossonet, U double, trident, croissilions, cordon simple en double... Allemaal absolute plantmeesterwerken, te ontdekken tijdens het struinen op de paden van deze smakelijke boomgaard !
 

Een ode aan de romantiek


De dichter Pierre de Ronsard werd hier, in dit mooie kasteeltje, verliefd op Cassandre, de lieflijke dochter van de eigenaar. Geïnspireerd door deze liefde schreef hij de beroemde ode « Mignonne, allons voir si la rose...». Op de binnenplaats zorgt de met rozen overgroeide put nog steeds voor een romantisch tintje.

 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
RES41AASOR100257_O en couleur_ Vincent Lanchais_Credit Ludovic LETOT_2018-2028

RESTAURANT O EN COULEUR

Traditionele keuken, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 12 Km
vanaf 28€ /pers.
OUCQUES LA NOUVELLE - 41
Le P'tit Bateau

LE P'TIT BATEAU

Traditionele keuken, Themarestaurant, Schaal- en schelpdieren, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 14 Km
BEAUGENCY - 45
cesar et firmin

CESAR ET FIRMIN

Traditionele keuken, Themarestaurant, Thesalon
voor ongeveer 14 Km
BEAUGENCY - 45
Bezichtigingen