Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

De tuinen van het château van Rivau

Op enkele kilometers van Chinon ligt het Château van Rivau, dat uit een sprookje ontsnapt lijkt te zijn. Er zijn hier veertien tuinen te ontdekken, van de moestuin van Gargantua tot de tuin van Kleinduimpje, via het sprookjesbos.
 

Stap een sprookjestuin in


Het hoogliggende silhouet van het château van Riveau domineert zijn, door sprookjes en fabelachtige middeleeuwse legendes geïnspireerde, tuinen. Ontdek de betoverende tuin waar moderne kunst wonderlijk goed met de planten samengaat.

Sta versteld van de kleuren van de lavandelplanten, ontdek de verzameling van 450 soorten antieke rozen, loop door het geparfumeerde pad en ruik de heerlijke, subtiele geuren daar, verdwaal in het doolhof van Alice, verbaas u over de gigantische gieter en laarzen...er wacht hier een verassing om elke hoek ; botanische collecties, humor, spel, en creatievewerken...
 

Lekkernijen en feestelijkheden


Neem plaats in restaurant « La Table des Fées », waar in de keuken niet alleen gebruik wordt gemaakt van de groenten uit de tuin ter plaatse, maar ook van streekproducten.

In de zomer nemen de spelen te paard u mee naar de riddertijd en worden de jongsten uitgenodigd zich te verkleden in de kleding van die periode. In september staat de pompoen in de schijnwerpers tijdens een kleurrijk en verassingsvol feest. Heerlijke, gezellige familiedagen!
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
ACVL-sazilly-auberge-du-val-de-vienne--1-

AUBERGE DU VAL DE VIENNE

Traditionele keuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 3 Km
SAZILLY - 37
la-bonne-dame-champigny-sur-veude-2

LA BONNE DAME

Traditionele keuken, Bistro / wijnbar, Themarestaurant
voor ongeveer 4 Km
CHAMPIGNY-SUR-VEUDE - 37
Bezichtigingen
Online reserveren
VISITE DE LA VILLE

VISITE DE LA VILLE

Stad, dorp en wijk
voor ongeveer 9 Km
RICHELIEU - 37