Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

De kasteeltuinen van Anjou

Er zijn bij de Loirekastelen weergaloze tuinen en parken te bewonderen. In Anjou is dat het geval bij de kastelen van Brissac, Montriou, Vaults en Pin en bij het Paleis van Briau.
 

Kasteeltuinen vlakbij Angers


Het Château van Brissac, ten zuiden van Angers, is omgeven door een buitengewone natuur. Aan zijn voeten ligt een elegant aangelegd park, en rondom het geweldige landgoed stroomt de rivier de Aubance. Het is heerlijk wandelen op z’n koele paden, in de schaduw van de eeuwenoude bomen. Al gauw komt u de wijngaard van het domein Brissac tegen waar, ondere andere, de rosé van Anjou van geproduceerd wordt, en die u ter plaatse kunt proeven.

Ten noorden van Angers (de hoofdstad van Anjou), in Feneu, ligt het Château van Montriou, Kom hier de bloeiende platanen, cederbomen, linden en kromme paadjes bewonderen, aangelegd in een XIXe eeuwse stijl die gebruikt werd ten tijde van de vernieuwing van de landelijke domeinen rond Angers. In het aangelegde park kunt u wandelen tussen de bukshouten perken om vervolgens een kijkje te nemen in de 19e eeuwse moestuin. Er is ook een opmerkelijke verzameling kalebasachtigen !
 

Kasteeltuinen aan de Loire


Het Château van Vaults, gelegen in het hart van de AOC Savennières wijngaarden, toont u zijn prachtige collectie bomen, zijn vijver en zijn kronkelige paden. In de romantisch getinte groene ruimtes groeien narcissen, irissen, tulpen en rozenstruiken. In de moestuin kunt u ook vergeten groentes herontdekken.

Het Château van Pin (Dennenkasteel), in Champtocé­-sur­-Loire, heeft een nogal toepasselijke naam. Hier vermaken de coniferen zich nogal, de cipressen en taxussen worden bijvoorbeeld in decoratieve vormen gesnoeid. Er zijn hier talloze bomen en struiken te bewonderen : avocadobomen, oleanders, doornappels en niet te vergeten een collectie eeuwenoude citrusbomen. Er zijn aangename waterbassins waar irissen en waterlelies in te zien zijn. In de moestuin vindt u rozen, clematissen en tomaten. De tuin mag zich Jardin Remarquable (Opmerkelijke Tuin) noemen.

Neem, tenslotte, een kijkje in het park van Paleis Briau,  aangelegd door de archtiect Edouard Moll onder Napoleon III. In de op drie niveaus aangelegde tuin, hoog boven de Loire, zijn ook nog resten van een middeleeuws kasteel te zien.