Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Zwemplekken

Zwemmen, flaneren, picknicken : de meren en plassen van de Loirevallei zijn ideaal om met het hele gezin te vertoeven. Hier is een kort overzicht van plaatsen om in de zomer lekker te luieren.
 

Meren, plassen en recreatiecentra van de Loirestreek


De meren en plassen maken een belangrijk deel uit van het natuurlandschap in de Loirevallei. Perfect voor liefhebbers van wandelen en baden, die hier hun hart kunnen ophalen. Deze aangelegde plekken hebben in de zomer vaak ook toezicht, en is er zelfs animatie.

Dat is het geval bij het recreatiecentrum in Saint-Philbert-de-Grand-Lieu (in het Boulogne park) dichtbij Nantes, of bij het meer van Vioraux vlakbij Ancenis. Zij beloven een verfrissend uitje, zowel in het water als onder de bomen !

Op de drempel van Angers heeft recreatiepark le Parc de loisirs du Lac de Maine zo’n 220 hectare toegewijd aan vermaak en ontspanning. Om te beginnen met zwemmen : de helft van het park wordt in beslag genomen door een meer ! In Ecouflant, bij het Park des Sablières is dat hetzelfde. Dit aangenaam beboste park heeft een waterbekken met toezicht (in de zomer) en een strand waar u neer kunt strijken met uw parasol en koelbox. Recreatiepark Saint-Blaise in Noyant-la-Gravoyère, op steenworp afstand van de Mine Bleue, is een verrukking voor kinderen.

Hier is nog zo'n bebost terrein om te zwemmen, wandelen, vissen, of andere wateractiviteiten te beoefenen : het meer de la Vallée, in Combreux, middenin het bos van Orléans. En ga, als u van rivierzwemmen houdt, naar het eiland l'Ile-Bouchard. In de zomer kunt u hier onder toezicht zwemmen in de Vienne, een perfekte plek om van het water te genieten.

In Chalette-sur-Loing vindt u een meer dat in een voormalige steengroeve is aangelegd. Tegenwoordig is het recreatiecentrum van Chalette-sur-Loing er gehuisvest. In Château-la-Vallière, naast Tours, bevindt zich het recreatiecentrum Lac Joyeux waar u op een waterfiets het water op kunt, en waar u uw fitness op peil kunt brengen met het gezondheids-parcours.

 

Een natuurzwembad


Op een kwartiertje rijden van kasteel Chambord kunt u heerlijk zwemmen bij natuurzwembad Grand Chambord, een ideale plek om in dit gebied te zwemmen. Hoezo natuurzwembad ? Omdat het heldere water continu circuleert van het waterbekken naar het met waterplanten aangelegde filtratiebekken. Het is voor iedereen geschikt (de diepte varieert van 20 cm tot 1m60), en dit water van 2000 m2 met gras-stranden past perfect in het landschap.