Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Plassen en zwemplekken aan de Loire

Zandkastelen bouwen, zonnebaden en zwemmen zijn niet alleen mogelijk op strandvakanties ! Aan de oevers van de Loire zijn er genoeg meren en plassen om met de kinderen te ontspannen en plezier te hebben. Sommige van deze plekken zijn bijzonder, goed ingericht, en hebben in de zomer toezicht.
 

Bijzondere zwemplekken : eilanden in de Loire en een voormalige steengroeve


In Saumur, op het eiland l’île Millocheau plonsen kinderen bijna, maar niet helemaal, direct in de Loire. Middenin het eiland ligt namelijk een aangename plas met toezicht en, rondom, alles wat kinderen nodig hebben om zich te vermaken.
 
In Saint-Jean-le-Blanc, dicht bij Orléans, bied het eiland l’île Charlemagne een recreatiepark van 70 hectare. Bijna de helft hiervan wordt in beslag genomen door plassen ! Hier kunt u zwemmen, kanoën, windsurfen maar ook vliegeren of deelnemen aan diverse buitensporten (strandvolleybal, jeu de boules, basketbal...). En er zijn zelfs kraampjes om iets te eten en drinken.

Een voormalige steengroeve, een echt bijzondere zwemplek ! Richting la Roche Ballue in Bouguenais (bij Nantes) vindt u een meer van 3000m2. Het hele jaar door kunt u hier deelnemen aan gezellige, sportieve en natuurontdekkings activiteiten in een natuurgebied van 13 hectare.
 

Stranden, plassen en een zwembad vlakbij de Loire


In Ingrandes kunt u genieten van de luxe om in de koninklijke rivier te zwemmen. Het is één van de laatste plekken waar dit nog toegestaan is ! De omgeving is idyllisch : vlakbij de indrukwekkende brug in een kortstondig waterbekken (met toezicht) dat zich elke zomer natuurlijk vormt. Het grote strand leent zich uitstekend voor ontspannen in het zonnetje, picknicks en speelplezier. Er zijn eveneens douches.

Hoewel het in Blois niet mogelijk is om in de Loire te zwemmen kan dat wel in het hoger gelegen zwembad van het Lac de Loire (Loire meer). Een ideale plek om te relaxen, zwemmen in het 25 meter lange zwembad, of om met de kleintjes in het pierenbad te spelen. Het is ook mogelijk om met een kano het meer op te gaan.

Ook het recreatiepark in Chemillé-sur-Indrois is uitstekend geschikt om met het hele gezin te relaxen en te zwemmen.