Sterren in je ogen !

Tegen de tijd dat de eindejaarsfeesten er aankomen licht het Loiredal op, en wordt zo nog magischer. Halloween op het kasteel van Brézé, Kerst in Chambord of in Chenonceau, Winterzonnen in Angers… Ontdek alle festiviteiten die het Loiredal aan het einde van het jaar te bieden heeft...
 

Halloween op Kasteel Brézé en Winterzonnen in Angers


Halloween vieren op een kasteel, dat is nou écht leuk (en een beetje eng) ! Verklede kinderen worden op het Kasteel van Brézé opgewacht met een prachtig programma : een ontdekkingstocht door het kasteel, de kelders en het park met een griezelig spelparcours ! Maar met een beloning en iets te eten aan het eind.

Winterzonnen, of Soleils d'hiver in Angers, is een grote kerstmarkt waar kinderen dol op zijn, met chalets vol leuke en lekkere dingen, kerstbomen, en geweldige verlichting. Ook de winkels doen mee en zijn op zaterdagavond geopend. Dit vindt plaats vanaf eind november tot eind december !
 

Kerstactiviteiten in de Loirekastelen


Kerst op Kasteel Chenonceau staat in het teken van de plantenwereld ! De creaties van het bloemenatelier, de een nog mooier dan de ander (kerstkransen, boeketten...) verfraaien de kamers van het château. Ontdek, onder andere, de grote galerij met z’n prachtige gigantische kerstboom en de oogverblindend versierde kamers. Absoluut betoverend !

Kom struinen op de grote kerstmarkt in Kasteel Brissac ! Ambachtslieden uit heel Frankrijk bieden hier hun houten speelgoed, versieringen, brioches en chocolade te koop aan. Kerstlekkernijen (madeleine cakejes, warme chocomel...) wachten u ook op het Kasteel la Ferté-Saint-Aubin, naast talloze andere attracties.

Kerst op Chambord beloofd betoverende animaties : sprookjes bij het vuur, een ontmoeting met de Kerstman... Dezelfde activiteiten vindt u ook op Kasteel Meung-sur-Loire.

Kerstversieringen zijn ook te bewonderen op de kastelen van Villandry en Cheverny alsmede prachtige kerststallen.

Op het Koninklijk kasteel van Amboise, wordt de voorstelling « Noël au fil des siècles » (Kerst door de eeuwen heen) getoond waarmee u een proefje krijgt van kerst door de loop der eeuwen. In het geweldig gedecoreerde koninklijk verblijf kunt u alle tradities van het vieren van de geboorte van Jezus Christus vanaf de Renaissance ontdekken.