Ritjes in een rijtuig en op een ezel

Paarden en ezels zijn geliefd reisgezelschap voor kinderen, en met hen kunt u de Loirevallei op een andere manier ontdekken. Reis, net als vroeger, in een rijtuig door de stadjes en het landschap van het Loiredal.  Geniet naast een ezel gezamelijk van de bospaden, de dorpjes en de kastelen van het Loiredal...
 

Rijtuigritjes, de ideale manier om het landschap te verkennen


Bezoek de Loirevallei op de ouderwetse manier, in een door paarden getrokken rijtuig.

U kunt op deze manier diverse Loirekastelen bezoeken, bijvoorbeeld het koninklijk slot van Blois. Met les Attelages de Blois, draaft u door de oude straatjes van de stad en langs de oevers van de Loire.

En dit kan ook bij kasteel Chambord. Dit enorme domein is uitstekend geschikt voor een rijtuigritje met het hele gezin. U gaat, in een rijtuig met koetsier, door het privé gedeelte van het landgoed, waar u de flora en fauna ontmoet maar ook een geweldig uitzicht heeft op het kasteel zelf.

U kunt zelfs een rijtuig huren voor meerdere dagen en zo het natuurerfgoed van het Loiredal iets langer verkennen. Verhuurder Loc’Attelage, in Saint­-Rémy­-la­-Varenne, stelt routes met een thema voor, zoals « Entre vignes et Loire » (tussen wijngaard en de Loire) met stopplaatsen in de taverne’s aan de rivier. Deze, altijd levendige, plekken bieden plezier voor zowel ouders als kinderen, die er graag dansen op de muziek.

Met begeleiding is een tochtje in een rijtuig nog verrijkender, zeker voor kinderen. In Montjean-sur-Loire en in Pommeraye leren ze van alles over het landschap tijdens een ritje met commentaar.

Rond uw bezoek aan de tuinen van Villandry af met een rijtuigritje waarmee u de samenstroming van de Loire en de Cher kunt ontdekken.
 

Wandelingen met een ezel in de Loirestreek


Ezels, met hun lange zachte oren en hun legendarische persoonlijkheden, verleiden u tijdens een ritje. Ontdek, in hun gezelschap, het landschap en de kastelen van de Loire op een aparte manier, op hun ritme. Een ritme dat (zolang ze niet wispelturig zijn !) overigens niet ver van dat van ons ligt , want ze lopen ongeveer 4 Km per uur.

Na de kennismaking is het tijd om op pad te gaan ! Deze tocht legt u niet af gezeten op de ezel, maar u leidt ze, met een halsterriem, terwijl zij uw spullen dragen en de allerkleinsten soms wel op hun rug mogen klimmen...

U heeft de keuze, afhankelijk van waar u zin in heeft en de leeftijd van de kinderen, om een tochtje van een paar uur of een hele dag te maken. Een halve dag met picknick of een snack kan bijvoorbeeld in de buurt van Cheverny met één van de 14 ezels van Les ânes de Madame, of bij Nort-sur-Erdre met de ezels van P'tits ânes du biau chemin

De ezels van ânes de Balaam daarentegen nemen u mee op de smalle bospaden rond Loches of, gedurende meerdere dagen, langs de rivier de Indre en richting kasteel Azay-le-Rideau  (op de route van de Indre op de Fiets of de GR46).
Ook te ontdekken