Recreatieparken en doolhoven

Glij naar beneden op de glijbanen van Lulu Parc en Avontuurpark Léo, ontdek de Loirekastelen in miniatuur, maak kennis met wolven op het Daims pad, verdwaal in de doolhoven, en vergaap u aan de bloeiende natuur van Terra Botanica... De Loirevallei heeft een enorm aanbod aan recreatieparken en attracties voor het hele gezin !


Avonturenpark Léo, Het Daims pad, Lulu Parc : kinderparadijzen 


Recreatiepark Léo Parc Aventure in Orléans biedt oneindig plezier voor het hele gezin. Behalve het waterpark en de 12 parcoursen hoog in de bomen zijn er ook 4 bosterreinen waar u zich aan paintball of aan lasergamen kunt wagen. In de zomer zijn de waterspelen een genot voor groot en klein.

Lulu Parc in Rochecorbon, is een waar koninkrijk voor kinderen van alle leeftijden. Van attractie tot attractie, vermaken ze zich dan in het water (waterglijbanen, watercarrousel...) en dan weer op vaste grond (treintje, kinderboerderij, zomer sleeën, ballenzwembad, trampolines...).

In Frossay, vlakbij Paimboeuf vindt u het Sentier des Daims Le Parc des Légendes in Frossay waar kinderen niet alleen kennis kunnen maken met wolven (grijze Europese en de witte uit de Noordpool) maar ook met 400 andere dieren uit de hele wereld. Gezeten in een treintje gaat u het park rond en volgt de avonturen van Gaby, een jonge herder, en ziet u fascinerende voorstellingen, zowel binnen als buiten : La Dame à la Licorne (De eenhoorndame) en de Sacre de Merlin (de inwijding van Merlin).
 

Mini-kastelen en Terra Botanica : leerzame recreatieparken


Hier zijn twee recreatieparken die speels én leerzaam zijn, dus zonder twijfel geschikt voor kinderen.

Vermaak u in Parc Mini-Châteaux, in Amboise door te proberen de 45 Loirekastelen in miniatuur (op een schaal van 1/25) te herkennen. De bouwkundige rijkdom is in alle details te zien, en is op de juiste hoogte voor kinderen ! Ze kunnen ook rondkijken vanuit een Bugatti mini race-autootje, of gezeten op een mechanisch paard op rails, dit laatste kan ook verkleed als ridder of als prinses.

Park Terra Botanica in Angers, helpt kinderen zich bewust te worden van de plantenwereld door middel van 40 spelen en animaties. U kunt met het hele gezin, aan boord van een notendop, het park van boven zien en de verbazingwekkende groenten uit de buitengewone moestuinen ontdekken ! Er zijn tevens 4 voortstellingen te ontdekken, zoals « les grandes explorations » (de grote ontdekkingsreizen) die de oversteek van de Atlantische oceaan door Alexandre von Humbold doet herleven met een watergordijn als beeldscherm, of « le voyage au coeur de la plante » (reis naar de kern van een plant) in de 4D filmzaal.
 

Verdwaal en vermaak u in de doolhoven van de Loirestreek


Ga, van half juli tot eind september, kijken bij Doolhof Labyrint’Dube, niet ver van zowel Nantes als Angers. Dan verandert een maïsveld van 8 hectare in een natuurlijk doolhof. Er zijn twee manieren om erin te duiken, met het leerzame parcours waarop u raadsels tegenkomt die u op moet lossen of het avontuurparcours, bezaaid met lange maar doodlopende gangen en paden waarvan de één nog nauwer is dan de ander.

In de zomer kan de hele familie verdwalen in het mysterieuze Labyrint van Beaugency, te vinden tussen Blois en Orléans, aan de oevers van de Loire. Probeer het vooral op een zaterdag, tijdens de spookavonden!

Ook het Parc des Naudières, in de buurt van Nantes, heeft doolhoven, bovendien vindt u hier ook springkussens, mini-golf, waterfietsen, glijbanen en kabelbanen.