Klimbossen in de Loirestreek

Kinderen (zowel groot als klein) hebben grote lol in aan boomparcoursen gewijde recreatieparken. En dat komt goed uit, want het Loiredal biedt talloze mogelijkheden voor avonturen in het bos. Met duizelingwekkende apenbruggen, kabelbanen en Tarzan sprongen komt er geen eind aan de lol !

 

Plezier in de boomkruinen


Bezoek, heel dicht bij Orléans, recreatiepark Léo Parc Aventure met 140 hindernissen en 12 parcoursen. De hele kleintjes volgen het « kids » parcours, en voor anderen is er het rode parcours en voor de héél moedige zelfs het zwarte parcours. De alomtegenwoordige kabelbanen, met een totale lengte van 1100 meter, zijn indrukwekkend, net als het nachtparcours, heel bijzonder !

Ook bij Chinon vindt u boomparcoursen, en wel in het avontuurpark Saint-Benoît aventures. Hier wachten u 140 hindernissen, met een mengeling van (38!) kabelbanen, apenbruggen en Tarzan sprongen. En dat alles tot wel 20 meter boven de grond !

Hetzelfde in Saumur, in Parc Saumur Forest Aventure, waar u de traditionele kabelbanen, lianen en nauwe bruggetjes tegenkomt tijdens 75 hindernissen. En u kan hier ook nog lasergamen !

Niet ver van Paimboeuf, in Frossay, ligt klimbomenpark Parc Défi Nature–Escal’arbres waar u tot bovenin de eeuwenoude bomen kunt klimmen. Waag u, goed in het tuig, aan de 6 klimtak parcoursen en zo’n 90 hindernissen, verspreid over 5 hectare bos. Probeer : de reuzenkabelbanen, de 32 meter lange touwbrug en de sprong in de leegte, op 15 meter hoogte !

De kabelbanen bij Pornic Aventure zijn nog duizelingwekkender, want ze hangen boven het water ! U glijdt hier door de lucht, over het meer van Val Saint-Martin.


Klik hier voor alle recreatieparken met een klimboomparcours