Een aanbod van voorstellingen, animaties en festiviteiten...

Kinderen worden het hele jaar verwend in de Loirestreek, met de clowns van het Enfantillages festival in Cholet, het paardenspektakel op het Kasteel van Chambord of de steekspelen te paard op kasteel Riveau ! Hier volgt een kleine selectie uit de vele festivals en evenementen voor de hele familie.

Elke zomer brengt het Enfantillages festival in Cholet openluchtconcerten en clownvoorstellingen. Gezeten in het gras van de « prairigolote » (het lachgras) kunnen kinderen deze grappige voorstellingen in het Parc des Moines zien. Vergeet niet om iets te eten en drinken mee te nemen !

Nog een geweldige voorstelling voor kinderen : op het Kasteel van Chambord, een artistieke voorstelling met roofvogels en ridders in uitrusting dat te zien is bij de stallen van de Maarschalk van Saxe.

Op het regionale landgoed Chaumont-sur-Loire kunnen kinderen tuinen zien zoals ze nog nooit gezien hebben (zelfs niet bij hun grootouders). De ontwerpers hebben verbeelding in overvloed en creëren elk jaar weer buitengewone tuinen. Om ze te ontdekken gaan de jonge bezoekers eropuit en volgen een speurtocht door een fabelachting parcours van extravagant groen tijdens het Internationale Tuinfestival (ten alle tijde onder de verantwoordelijkheid van de ouders). 

Kom, rond het midden van Augustus, naar kasteel Rivau en woon een spectaculair steekspel te paard bij ! De heren van de kastelen van Riveau en van Brézé gaan elkaar, voorzien van ouderwetse wapenuitrustingen, meedogenloos te lijf.  Kies voor wie  bent ! Tussen de toernooien in kunnen de kinderen (verkleed als prins, prinses of ridder) door de tuinen dwalen of deelnemen aan een van de vele activiteiten in het middeleeuwse kamp...

In Montbazon, domineert de burcht met donjon uit het eind van de Xe eeuw, de stad al meer dan duizend jaar. Hier worden Middeleeuwse ambachten getoond, oorlogswapens in actie, kruisboogschieten en zijn de kelders open. Probeer, met het hele gezin, te weven, calligraphie, of steenhouwen en neem uw werk mee als u weggaat ! De burcht is op meerdere zomeravonden verlicht en u kunt dan ook een avondbezoek brengen.

In september zorgen de voorstellingen van Accroche-Coeurs voor levendigheid in Angers. Op het programme tijdens dit straatkunstfestival staan circussen, dans, theater, muziek en plastische kunst.


Klik hier voor alle animaties in het Loiredal.