Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Uitstapjes voor kleine en grote fijnproevers

Snoepgoed, chocolade, geitenkaas... Er zijn zoveel specialiteiten in de Loirevallei die kinderen niet alleen kunnen proeven, maar ook zelf maken! Zoals zuivel op een biologische boerderij, ontdek de fijnproevers uitstapjes om met het hele gezin te beleven.
 

Animatieprogramma’s en kookworkshops met de kinderen


Met een koksmuts op het hoofd maken de kinderen zelf heerlijke bonbons bij de zeer befaamde chocolaterie Max Vauché in Bracieux, en ze mogen vervolgens met trots hun eigen creaties meenemen!

Proef, op Kasteel de La Ferté Saint-Aubin, de heerlijke madeleinecakejes met honing. Kinderen leren hier, tijdens een demonstratie door de kokkin van het kasteel, zelfs de geheimen van de bereidingstechnieken van weleer !

Op Boerderij du Cabri au Lait, in Sepmes, leren ze om geitenkaas en (biologische) yoghurt te maken (en te eten).

In Rochecorbon worden de kelderdeuren van les Grandes Caves Saint-Roch voor ze geopend om de activiteiten die daar in de loop der eeuwen beoefend zijn te laten zien : het kweken van champignons, het kweken van zijdenrupsen...

Met hulp van een spel-boekje “ Le Mystère de la grappe d’or ” (het mysterie van de gouden druif) kunnen kinderen en hun ouders een speels parcours volgen door de wijngaard van Domaine de Montcy.
 

De zoetigheden van de Loirestreek : Berlingots, Niniches, Petits LU, pralines


In hetLoiredal kan men genieten van talloze zoete specialiteiten. Tot de verukking van kinderen! Waar u ook bent in de Loirevallei, er zijn overal traktaties te proberen voor lekkerbekken:

. Niniches van La Baule, een soort lollies ;
. Berlingots zuurtjes uit Nantes en rigolettes (zuurtjes, maar met een zachte vulling) ;
. Ook in Nantes, de beroemde Petit Beurre koekjes van LU ;
. Sorbets van la Fraiseraie (met name in Pornic), heerlijk aardbeien ijs (maar ook andere smaken!) ;
. Quernons d’Ardoise in Angers, (blauwe !) chocolade lekkernijen met nougatine, amandelen en hazelnoten ;
. Caramels au beurre salé de Guérande ; toffees van Guérande zoute boter ;
. Galettes (koekjes) Saint-Michel uit Saint-Michel-Chef-Chef ;
. Tarte Tatin, een op een flater gebaseerd recept! ;
. Nougat de Tours, een heerlijke taart ;
. Praslines de Montargis, kleine gegrilde amandeltjes, gehuld in caramel...

Als u meer van hartig houdt, probeer dan de fouaces als ze net uit de oven komen in de grot-restaurants van Saumur en Tours. Deze heerlijke witte broodjes gaan er goed in gevuld met rillette, met kaas of met mogettes (een bonen gerecht).

Klik hier voor nog meer smakelijke suggesties