Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Spelenderwijs op kasteelbezoek

Rondleidingen in verkleding, grappige rondleidingsroutes, het proeven van middeleeuwse gerechten : de kastelen van het Loiredal houden wel van een spelletje. Hier vindt u een kleine selectie van de animaties die een kasteelbezoek leuk maken voor de kinderen (en voor u) !


Speelse activiteiten op de kastelen van Blois, Chambord, Amboise, Chinon, Oudon en Cheverny


Stroomopwaarts van Gien ligt het Kasteel van Saint-Brisson-sur-Loire waar families verwelkomd worden met de mogelijkheid om een levensecht trainingskamp voor ridders te bezoeken : met een middeleeuwse tent, een mini katapult, en boogschieten, en de kleine ridders kunnen zelfs het kasteel aanvallen !

Op het Kasteel van Blois krijgen kinderen een spel-boek mee, aan de hand van de puzzels erin ontdekken ze het kasteel en het musée des Beaux-arts(Museum van Schone Kunsten). En er is een cadeautje als beloning !

Kasteel Chambord heeft iets soortgelijks, het ontdekkingsboek van Cassandra de Salamander leidt ze met puzzels rond de hoogtepunten van het château, en ook hier is er een cadeautje om de dag af te sluiten.

Talloze andere kastelen hebben een parcours voor families. Bijvoorbeeld het koninklijk Kasteel van Amboise, de Koninklijke burcht van Chinon, en Kasteel Oudon...

Kuifje en z’n trawanten ontvangen kinderen op het Kasteel van Cheverny, zij kunnen daar hun avonturen volgen aan de hand van de permanente tentoonstelling.
 

Speelse activiteiten op de kastelen van Clisson, Goulaine, Sully-sur-Loire, Meung-sur-Loire en Langeais


Op Kasteel Clisson, voorziet de installatie OH LA LA Quelle Aventure in verassingsspelen voor het hele gezin! En voor nog meer lol mogen de kinderen zich verkleden in historische kostuums, bijvoorbeeld op Kasteel Goulaine. Kleine jongetjes worden ridders en kleine meisjes worden prinsessen !

Op Kasteel Langeais wacht Anne van Bretagne, om de kinderen alle geheimpjes van een belangrijke koningin te ontsluieren.

Voor jonge bezoekers zijn er eveneens activiteitein op Kasteel Sully-sur-Loire en op Kasteel Meung-sur-Loire
Ook te ontdekken