Dierentuinen, aquariums en safariparken in de Loirestreek

Dierentuinen, aquariums en safariparken : er zijn eindeloze mogelijkheden voor kinderen om dicht bij dieren te komen in het Loiredal ! Van de prooidieren in het reservaat van Beaumarchais tot  de leeuwen van Planète Sauvage (wilde wereld) in Nantes en de reuzenpanda’s in ZooParc in Beauval, de dieren gedijen hier in beschermde natuurgebieden. 
 

Dierentuinen en dierenparken in de Loirestreek : ZooParc de Beauval en Bioparc de Doué-la-fontaine


Het ZooParc in Beauval is een van de 15 mooiste dierentuinen in de wereld. Kinderen kunnen hier kennismaken met zo’n 8000 dieren vanuit de hele wereld, er zijn koala’s, reuzenpanda’s en zelfs witte tijgers. En voor een absoluut onvergetelijke ervaring is het mogelijk voor kinderen tussen de 10 en 17 jaar oud om « Soigneur d’un jour junior » (junior verzorger voor een dag) te worden.

In het Bioparc in Doué-la-Fontaine, leven meer dan 1000 dieren in een voormalige steengroeve. In deze unieke omgeving, met het karakter van een grot, kunnen kinderen zich vooral verbazen over de Okapi opvang. Maar waar lijkt het op, dit vreemde dier uit centraal-Afrika? Op een mengeling tussen zebra en giraffe !
 

Safari’s in de Loirestreek : Planète Sauvage en Reservaat Beaumarchais


Bij Planète Sauvage, vlakbij Nantes, blijft u gewoon achter het stuur zitten : u rijdt zelf rond in uw eigen auto, net als op een echte safari! 10 km lang kunnen de kinderen zo’n 1000 dieren bekijken die hier vrij rondlopen, er zijn giraffes, olifanten, tijgers, antilopen, leeuwen en zelfs kangoeroes. Vervolgens gaat u door de waterstad, waar de grote Tursiop dolfijn bewondert kan worden.

Niet ver van Amboise kunt u in Reservaat Beaumarchais grote Franse prooidieren zien. Ook hier gaat u rond zoals op een safari, maar dan in een treintje en in het gezelschap van een gids. Gedurende 1.5 uur leert u de herten, hinden en hun reekalfjes kennen, maar ook de wilde zwijnen en hun biggetjes, de bizons, en niet te vergeten de struisvogels ! De schattige struisvogels zijn overigens ook te zien in de kwekerij waar alle stadia in de ontwikkeling, van incubatie tot het opengaan van de eieren, worden uitgelegd.
 

Het Aquarium van Croisic en het Grote Aquarium van Touraine


In het Océarium leven zo’n 4000 diersoorten uit de Indische oceaan, de Stille oceaan en de Middelandse Zee samen. In de lagune zwemmen koraalvissen in alle kleuren, kinderen kijken hier hun ogen uit. De grote Australische haaien maken nog meer indruk, net als de pinguïns, vooral als het etenstijd is !

Het Grote Aquarium van Touraine daarentegen huist duizenden zout- en zoetwater vissen, sommige uit de Loire, zoals de meerval, en sommige uit de tropen, zoals de geduchte piranhas ! Blijf vooral even kijken in de haaientunnel, bij de reptielkwekerij en de aanraakplas met koi karpers, zij komen u gegarandeert even gedag zeggen...

Klik hier voor alle dierentuinen en dierenparken van het Loiredal