De mysterieuze wereld van grotten

In de Loirevallei zijn overal grotten te vinden, verbazingwekkende ondergrondse holtes. Ze vormen, vooral voor kinderen, een fascinerende wereld, onder de vlakten of in de heuvels. In sommige is de prehistorische zeebodem bewaard gebleven, in andere vinden we miniatuur beeldjes, terwijl weer andere vroeger hele dorpjes huisden.


Poëtische grotten


Het is bijna niet voor te stellen dat het enorme grottenstelsel van des Perrières (in Doué-la-Fontaine) 10 miljoen jaar geleden een grote zee was, bewoond door kwallen, haaien en walvissen. En toch ! De door de zee achtergelaten falun, een zandige rots, getuigd ervan. Het hele verhaal wordt op een poëtische manier voor u uitgebeeld in « Le Mystère des Faluns » (het mysterie van de Faluns), met lichtspel en projecties.
    
Kasteel Montsoreau en de abdij van Fontevraud, twee giganten van tuffeau kalksteen, zijn ook in miniatuur te zien bij Pierre et Lumière, In deze ondergrondse ruimte vindt u een twintigtal van de iconische Loiredal gebouwen (kerken, dorpjes, kastelen...), alle in miniatuur gebeeldhouwd uit het beroemde witte steen.
 

Ongewone plekken


We gaan op bezoek naar een grottendorp ! Kinderen ontdekken met verbazing hoe hier, vanaf de middeleeuwen, een heel dorp ondergronds leefde, als moderne holbewoners.

In het grottendal des Goupillières bijvoorbeeld bevinden zich drie boerderijen, in tuffeau steen uitgehouwen. Dit is waar, vanaf de middeleeuwen het boerenvolk woonde, ze hadden dieren, bakten hier hun brood (de ovens zijn nog te zien). En niet te vergeten de ondergrondse ruimte, een vluchtruimte voor de dorpsbewoners ! Ontdek, met de kinderen, hun dagelijks leven en ga kijken bij de dieren op de boerderij !

Ook niet te missen : Het grottendorp van Trôo, in het Loirdal. De hoofdstad van de grottenwereld, verwonder u over de over drie niveaus verspreide straatjes en de mooie Saint-Martin kerk. En kijk ook rond in de versteende grot, in 300 jaar door het water prachtig getransformeerd. Kinderen zijn altijd gefascineerd door stalactieten

En mis ook het 1 hectare grote grottendorp op de vlakte van Rochemenier, in Anjou niet.

Klik hier voor meer grotten