Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Bijzondere dagjes uit

Zin om eens iets anders te doen ? Stap dan aan boord van een klein mijnwerkers- of toeristentreintje, of klim op de rug van een mechanische olifant, of ga een onderzeeër in, kinderen leren zo spelenderwijs. Hier vindt u een kort overzicht van de meest bijzondere dagjes uit voor het hele gezin in het Loiredal.
 

Ondergronds of in een trein…


Neem een kijkje 126 meter onder de grond in de Mine Bleue (Blauwe Mijn)! Waarom blauw? Omdat hier, in de jaren 30, lei gedolven werd in La Gâtelière. Als u eenmaal ondergronds bent (na de lift of de kabeltram te hebben genomen) neemt het mijnwerkerstreintje u mee op een tochtje in de sporen van de mijnwerkers.

Of u kunt in een andere trein stappen: de toeristische trein van het Loirdal, een dieseltrein uit de jaren 50. Bij vertrek vanaf Thoré -La­-Rochette kunt u ook het dorpje Trôo en z’n grotwoningen verkennen.

In Saint-Nazaire zal de onderzeeër Espadon ze dolgelukkig maken. Gemeerd in de versterkte sluis van de haven ligt ze niet echt onderwater maar drijft ze, hoewel kinderen, met hun overvloedige verbeelding, en geholpen door de geluidseffecten, zich al snel in de diepte van de oceaan wanen.


Een magische wereld


Op het eiland l’île de Nantes staat een olifant die zó groot is dat er wel 50 mensen tegelijk op z’n rug kunnen. Klim snel naar boven, op 12 meter van de grond ! Hij neemt u mee op ontdekking want er zijn zeker nog meer verbazingwekkende attracties te vinden op deze voormalige scheepswerven, zoals bijvoorbeeld de Carrousel des Mondes Marins (draaimolen van het zeeleven) of de la Galerie des machines (Machine Galerij) !

Nog zo’n betoverende plek, en hoe : la Maison de la Magie (Het Magie Huis), in Blois, net tegenover het befaamde kasteel. Aan de hand van voorstellingen en exposities ontdekken kinderen hier de beste goocheltrucs en illusies.

Ook op het Puzzelkasteel Château des Enigmes, in Fréteval komt er geen einde aan de raadsels. Het kasteel Rocheux nodigt ze uit op onderzoek te gaan tijdens een speurtocht (vanaf 4 jaar). Het doel? Het vinden van de schat van Koning Philippe Auguste, een van de eerste koningen van Frankrijk.