Carnaval in de Loirestreek

Optochten met praalwagens, verklede carnavalgangers, dans en muziek... De carnavals van het Loiredal trekken, zowel ’s avonds als overdag, kinderen, en grote kinderen, in grote getalen. Kom met het hele gezin en feest mee tijdens de carnavals van Nantes, Cholet, Manthelan en Jargeau !


Kleurige feesten


Het Carnaval van Nantes zorgt elk jaar, tijdens Laetare (halfvasten) voor een enorme drukte.  Met zo’n 350 000 bezoekers is het een van de grootste carnavals in Frankrijk ! Het moet gezegd worden dat deze festiviteiten, die drie dagen duren, een kijkje waard zijn : de grote optocht op zondagmiddag, het kindercarnaval op de woensdag erna en de avondoptocht de zaterdag daarna. Op het programma staat een optocht met 700 deelnemers en geweldige praalwagens, en andere traditioneel plaatselijk carnavalsvermaak. Deze viering vindt hier al vanaf de Middeleeuwen plaats.

Mis het Carnaval van Cholet niet. Meer dan 80 000 toeschouwers komen hier de dag- en de avondoptochten bewonderen, er nemen niet minder dan 150 carnavalsgangers deel, allen met een overvloed aan verbeelding !

Het Carnaval van Manthelan, vindt plaats aan het begin van Februari, de optocht met praalwagens wordt met ongeduld verwacht. En kijk eens hoe ze eruit zien, na 7 maanden hard werk ! Afhankelijk van het thema van het jaar zien kinderen misschien Kapitein Haak, of de Ark van Noah. Dit evenement wordt hier al vanaf 1869 gevierd.