Tours : "ville d'art et d'histoire" in het hart van de Loirestreek

Tours, gelegen in het hart van de Loirevallei en aan de oevers van de Loire en de Cher, is het symbool van het volledige historische, culturele en gastronomische erfgoed van de Loirevallei. De voormalige hoofdstad van het Franse koninkrijk weerspiegelt perfect de Franse levenskunst in zijn oude binnestad, levendige pleinen en religieuze monumenten.
 

Tours, historisch embleem van de Loirestreek


De oude binnenstad voelt, met zijn bestrate steegjes, vakwerkhuizen (middeleeuwse huizen met een skelet van houten balken) en pleintjes, wat middeleeuws aan. Het bekendste pleintje is la place Plumereau (Plumereau plein), omgeven door de typische betimmerde huizen en gezellige terrasjes. Zowel overdag als ’s avonds levendig, het trekt een kosmopolitisch publiek van bewoners, studenten en toeristen.

Tours , Stad van Kunst en Geschiedenis, is begiftigd met een weergaloos erfgoed. De kathedraal Saint-Gatien (XII-XVIe eeuw) huist een prachtig altaar en geweldige gebrandschilderde ramen. Er zijn nog twee andere
bewonderenswaardige religieuze gebouwen : de Basilique Saint-Martin en de Abdij van Marmoutier, beiden op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Slenter door de Colbert en Briçonnet straten en de Grand Marché (grote markt). In deze wijk zijn diverse historische plekken en plekken die van cultureel belang zijn: l’Hôtel Goüin en het Musée des Beaux-arts (Museum van Schone Kunsten). Stap ook binnen bij het Musée du Compagnonnage, ingericht in de voormalige Abdij van Saint-Julien, waar alle meesterwerken van het Gezelschap van de tour de France te zien zijn.

Het moderne kunstcentrum Centre de Création Contemporaine Olivier Debré (ccc od), op steenworp afstand van de Loire,  presenteert het hele jaar door exposities van het werk van Franse en buitenlandse kunstenaars. 
 

Tours, cultuur- en gastronomiegezant van de Loirestreek


Tours is onmiskenbaar een stad van cultuur en van de gastronomie.  Het ontbreekt, voor de amateurs van lekker eten, Tours niet aan culinaire specialiteiten ! Proef vooral de rillettes en de rillons (kaantjes), met geitenkaas van Sainte-Maure-de-Touraine en met fouaces, lekkere in de houtoven gebakken broodjes. Om van te genieten op een terrasje of op de markt, vergezeld van een glaasje Vouvray of Chinon. Ga naar de karakteristieke Halles de Tours (overdekte markt) om deze voortreffelijke producten te vinden.

U kunt ook aan de oevers van de Loire van Tours genieten. Ga, met mooi weer, aan tafel bij de gezellige taverne, omgeven door treurwilgen. Een poëtische en folkloristische omgeving, waar de bewoners van de stad komen om te swingen op salsa, rock of jazz muziek.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
mascarade-affiche
Vanaf

MASCARADE

voor ongeveer 9 Km
LUYNES - 37
Eetgelegenheid
les-gens-heureux

LES GENS HEUREUX

Traditionele keuken, Themarestaurant
voor ongeveer 65 m
TOURS - 37
restaurant_au_jardin_comme_a_la_maison_tours

AU JARDIN COMME A LA MAISON

Traditionele keuken, Bistro / wijnbar, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 145 m
TOURS - 37
LA-DEVALIERE-2-OK

LA DEUVALIERE

Traditionele keuken, Themarestaurant, Gastronomisch restaurant - fijne keuken
voor ongeveer 162 m
TOURS - 37
Bezichtigingen
Online reserveren
Ligeria_Nature_@AntoineWehbe_31122021 (1)

LIGERIA NATURE

Ornitologie
voor ongeveer 1 Km
TOURS - 37
Online reserveren
La guinguette de Lulu Parc - Rochecorbon - Juillet 2017

LULU PARC

Themapark, Midgetgolf
voor ongeveer 4 Km
vanaf 5€ /pers.
ROCHECORBON - 37
Online reserveren
bourdaisiere-3

CHATEAU DE LA BOURDAISIERE

Park, Siertuin, Kas
voor ongeveer 11 Km
vanaf 12€ /pers.
MONTLOUIS-SUR-LOIRE - 37
Online reserveren
MDL37

MAISON DE LA LOIRE

voor ongeveer 12 Km
vanaf 8€ /pers.
MONTLOUIS-SUR-LOIRE - 37