​Saint-Nazaire : havenstad met een monumentale brug

Saint-Nazaire heeft iets monumentaals. De brug, de haven en Airbus fabrieken zijn indrukwekkend. Uit de scheepswerven komen gigantische schepen. Welkom in Saint-Nazaire, een havenstad aan de riviermonding van de Loire die eveneens zijn kust heeft weten te behouden.
 

Scheepsbouw en aeronautische industrie in Saint-Nazaire 


Als grootste haven aan de Atlantische kust, heeft de autonome haven van Nantes Saint-Nazaire, de stad, met zijn rijke maritieme verleden, beroemd gemaakt.

Hier werden, in de wereldwijd bekende scheepswerven, de grootste cruiseschepen in de wereld geassembleerd, zoals bijvoorbeeld de Queen Mary 2.

Ga naar de Escal’Atlantic, gevestigd op de marinebasis van Saint-Nazaire, om het belang van deze plek te begrijpen en de legendarische transatlantische oceaanschepen te ontdekken. De illusie een passagier te zijn is hier perfect, vanaf de aankomsthal tot aan het promenadedek. Bekijk de cabines, zalen en stuurhuizen, alsof u er echt bent! Vergeet niet om, op hetzelfde terrein, een bezoekje te brengen aan de onderzeeër Espadon.

Behalve de scheepswerven kunt u, in Saint-Nazaire, ook de Airbus fabrieken, waar de A380 gebouwd wordt, bezoeken.


Kustwandeling vanaf Saint-Nazaire


Maar Saint-Nazaire heeft meer te bieden dan deze kolossen ! Waar de Atlantische Oceaan  en de Loire, het Parc Naturel Régional de Brière (Brière Regionaal Natuurpark) en het schiereiland Guérande elkaar ontmoeten heeft de stad zijn natuurrijke omgeving ontwikkeld. 

Neem het chemin des Douaniers (Douaniersweg) (7 Km) en ontdek de kust, rijk aan een twintigtal stranden en nog meer baaien, kliffen en klippen. Neem, met een knipoog naar Jacques Tati en zijn Monsieur Hulot personage, een kijkje op het strand.
 

Saint-Nazaire : een jonge stad met gewaagde architectuur


De jonge stad heeft zich moedig betuigd in de herbouw na de tweede wereldoorlog, met een erkende bouwstijl.  De brug van meer dan 60 meter hoogte, overspant de Loire naar Saint- Brévin met zijn enorme “serpent d’océan” (zeeslang). Een werk dat overigens deel uitmaakt van de kunstwerken langs de artistieke route tussen Nantes en Saint-Nazaire. 

Aan de kust promenade, vlakbij het stadscentrum, is het goed ontspannen. Hier hebben de XIXe eeuwse woonwijken hun charme behouden. 

Meer weten? Ga dan naar de website van Saint-Nazaire Tourisme & Patrimoine
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Vanaf

L'ESPACE FAMILLE

voor ongeveer 6 Km
SAINT-BREVIN-LES-PINS - 44
Vanaf

MIRAGE ?

voor ongeveer 6 Km
SAINT-BREVIN-LES-PINS - 44
Eetgelegenheid
Tavuleur

TAVULEUR

Traditionele keuken
voor ongeveer 1 Km
SAINT-NAZAIRE - 44
VENTE EMPORTER OCTOBRE 2020

GLOBE CAFE

Café-restaurant
voor ongeveer 1 Km
SAINT-NAZAIRE - 44
Bezichtigingen
la-soucoupe-st-nazaire-© Inventaire du Patrimoine Région PDL

LA SOUCOUPE

Huis en gebouw
voor ongeveer 756 m
SAINT-NAZAIRE - 44