Nantes, cultuur en amusement

Van het beroemde Château des Ducs de Bretagne (Château van de Hertogen van Bretagne) tot de grote olifant, Nantes heeft alles om u te verleiden. Ontdek de voetgangersstraatjes en het geweldige, altijd levendige, Île de Nantes (Eiland van Nantes) !
 

Nantes, cultuurstad


In Nantes verschuilen zich een aantal prachtige XVIIIe eeuwse woningen. Deze zijn vooral te bewonderen in de Feydeau wijk, een voormalig Loire-eiland. Een bezoek aan het Château van de Hertogen van Bretagne, het laatste château voor de ocean, is ook aangenaam, wandel langs de vestingmuren, bekijk de binnenplaats, de slotgracht met tuin en bezoek, binnen, het Musée d’Histoire de Nantes (Historisch Museum van Nantes).

Neem een kijkje in de prachtige overdekte winkelgalerijen van de Pommeraye, ook regelmatig voor de bioscoop gefilmd. Heerlijk om te flaneren én om te winkelen.  
 

Bruisend Nantes : île de Nantes, uitgaan en restaurants


Steek een aftakking van de Loire over om het île de Nantes en zijn Machines de l’île. te bereiken. Hier wacht u een Jules Verne waardige, betoverende wereld. 

Pas op bij de Grand Eléphant (Grote Olifant)- zolang u zich niet op zijn rug bevindt – kan hij u zo, na wat getrompetter, natspuiten ... U komt, op uw eilandwandeling, vervolgens les Anneaux de Buren (de Ringen van Buren) tegen, een kunstwerk uit de permanente collectie van de Estuarium kunstroute, tussen Nantes en Saint-Nazaire.

´s Avonds komt Nantes tot leven, zowel op het eiland, aan de kant van de Hangar à Bananes  (Bananenpakhuis), als in het hartje van de stad, in de middeleewse wijken ¨la Juiverie¨ en ¨Bouffay¨. Wat dineren betreft kunt u vertrouwen op de selectie van « Tables de Nantes ». Geniet van een drankje bij Lieu Unique (Unieke Plek), plaatselijk beter bekend als « LU ». Een voormalige koekjesfabriek maar tegenwoordig bestempeld als een ´scène nationale´ (toegekend door de minister van Cultuur aan theaters die moderne voorstellingen zowel produceren als uitvoeren) theater gecombineerd met een bar, een restaurant, een boekwinkel en zelfs een Turks bad...

Een niet te missen zomerevenement is Voyage à Nantes (Reis naar Nantes),  sinds 2012 neemt deze u mee op een onalledaagse route door de stad.

Nantes bevindt zich op de kruising van twee belangrijke fietsroutes : De Loire op de Fiets en La Vélodyssée.
 

Toerisme in Nantes : niet te missen


Hier zijn nog enkele aanraders voor een geslaagd verblijf in Nantes  :
  • De kathedraal Saint­-Pierre et Saint­-Paul, waar de tombe van François II, de laatste Hertog van Bretagne, zich bevindt ;
  • Le jardin des plantes (de botanische tuin), zeven hectare groen middenin de stad ;
  • De Graslin buurt met het operagebouw ;
  • Het gedenkmonument voor de afschaffing van de slavernij ; 
  • Trentemoult, een klein vissersdorp op 10 minuten vaarafstand van Nantes ;
  • De Bretagnetoren met zijn panoramisch uitzicht over de stad.

Ga, voor meer informatie, naar de site van Voyage à Nantes
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid

LA TAVOLA

Wereldkeuken
voor ongeveer 104 m
NANTES - 44
Bezichtigingen