Angers, leven als God in de Loirestreek

Angers, stad van Kunst en Geschiedenis, is een van de steden in de Loirevallei waar het goed wandelen is, vanaf het château met z’n 17 torens, tot aan het dynamische stadscentrum. Welkom in Angers, waar cultureel toerisme en levenskunst prima samengaan.
 

Angers, stad van cultuurtoerisme 


De kasteel-vesting van Angers, met 17 indrukwekkende torens, biedt een fantastisch uitzicht over de rivier de Maine. Bekijk, binnen het « Wandtapijt van de Apocalyps »  het grootste middeleeuwse wandtapijt in de wereld met een lengte van 106 meter.

Het wandtapijt wordt ook eer aangedaan in het bekende Musée Jean Lurçat et de la tapisserie contemporaine. (Museum van Jean Lurçat en moderne tapijten). Het museum, gelegen in de la Doutre wijk,  is gehuisvest in het voormalig ziekenhuis Saint-Jean, een bewonderenswaardige verzameling 12e eeuwse gotische architectuur, en bezit een van de belangrijkste collecties tapijten in de wereld.

Verder zijn er in de la Doutre wijk, een waar doolhof van steegjes, nog talloze andere monumenten te ontdekken. Om te beginnen de huizen zelf : bewonder deze oude vakwerkhuizen (huizen gebaseerd op een skelet van houten balken) en de charmante herenhuizen met hun kalkstenen ‘tuffeau’ voorgevels !

In het historische centrum zijn drie onmisbare bezienswaardigheden : de Collégiale Saint­Martin (universiteitskerk), de Galerie David d’Angers en het Musée des Beaux­-Arts (museum van schone kunsten) . En wat te zeggen van de cathédrale Saint-Maurice, dit wonder is het beklimmen van z’n 103 treden waard.
 

Cultuur en minzaamheid in Angers


Angers is, zowel een stad van cultuur als van geschiedenis. De altijd bruisende stad verwelkomd talloze culturele evenementen, waarin het Le Quai theater, aan de oevers van de Maine, een grote rol speelt.

De hoofdstad van Anjou heeft geheel terecht de reputatie als uit minzaamheid geboren stad. Het heeft een onmiskenbare kwaliteit van leven. De oevers van de Maine en de parken en plantsoenen dragen hier ongetwijfeld aan bij, bijvoorbeeld de Jardin du Mail (in in het stadscentrum).

Ga, voor een aparte ervaring in de plantenwereld naar Terra Botanica, vlakbij Angers, een geheel aan planten gewijd attractiepark, uniek in Europa.....

In Angers komen twee fietsroutes samen : De Loire op de Fiets en La Vélofrancette.

Kijk, voor meer informatie, op de website van het Office de Tourisme, Angers Tourisme
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Bezichtigingen