Saint-Brevin-les-Pins, tussen de Loire en de oceaan

Gelegen aan de monding van de Loire, tegenover Sainte-Nazaire, ligt de charmante badplaats Saint-Brevin-Les-Pins, eindpunt van de lange fietsroute La Loire à Vélo. Het is tevens een etappe op een andere belangrijke fietsroute, La Vélodyssée, die vanaf Bretagne tot aan het Baskenland langs de Atlantische oceaan loopt.
 
U vindt hier villas met mooie tuinen en, over een lengte van 8 kilometer, stranden van fijn zand begrenst met naaldbomen. In de oceaan bevinden zich meerdere bijzonderheden : schattige vishutjes op palen en een gigantische zeeslang, een kunstwerk op de route tussen de riviermonding bij Nantes en Saint-Nazaire.

Het is een ideal gebied voor wandelaars, zwemmers en watersportliefhebbers, vooral strandzeilen en kitesurfen.

Een wandeling door het bos la Forêt de la Pierre Attelée, het enige duinbos van de Loire Atlantique, is onmisbaar. Dit prachtige gebied strekt zich uit over 41 hectare langs de kust. Voornamelijk samengesteld uit dennen en eiken, deze beschermde locatie is vooral aangenaam doordat het er altijd koel blijft.
 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Vanaf

MIRAGE ?

voor ongeveer 1 Km
SAINT-BREVIN-LES-PINS - 44
Eetgelegenheid

LA GUINGUETTE

Traditionele keuken
voor ongeveer 551 m
SAINT-BREVIN-LES-PINS - 44

OLA PIZZA

Fast food
voor ongeveer 571 m
SAINT-BREVIN-LES-PINS - 44
Bezichtigingen

PLAGE DES PINS

Strand en Duin
voor ongeveer 824 m
SAINT-BREVIN-LES-PINS - 44