Ancenis, een typisch Loirestadje

Over de hangbrug « Bretagne-­Anjou » die de Loire overspant komt Ancenis in zicht.

Ten tijde van z’n bloeiende rivierhandel heeft het, op een eiland gebouwde stadje, talloze schepen voorbij zien komen.  De kades en scheepshellingen getuigen hiervan.

Het moderne theater en de mediatheek mengen zich perfect met de ouderwetse achtergrond, samengesteld uit het château, de Saint-Pierre kerk, de herenhuizen en de huizen met smeedijzeren balkons.

De wijngaard neemt een belangrijke plek in in het landschap van Ancenis. Hij werd al in de Romeinse tijd aangeplant. De heuvels van de Loire, waar de wijngaarden van Nantes en Anjou elkaar tegenkomen, bieden verschillende wijnsoorten die u in de wijnkelders van het la Maison des vins in Ancenis, of tijdens een bezoek aan de wijnkelders en winkels, (met mate) kunt proeven. Onder andere Muscadet, Gamay, Cabernet en ook Malvoisie.

Een ideale plek om de Loire en z’n gezellige sfeer te beleven, de batterijen op te laden in de natuur, de fietsroute La Loire à Vélo te ondernemen of een andere activiteit van het scala aan mogelijkheden, op het meer van Vioreau bijvoorbeeld.
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
restaurant-salon-de-thé-affini'the-ancenis-44-RES-1

AFFINI'THE

Thesalon
voor ongeveer 36 m
ANCENIS-SAINT-GEREON - 44
Bezichtigingen