Van Oudon tot aan Paimboeuf

 

Van nabij Anjou tot aan de riviermonding veranderd het landschap en wordt de atlantische invloed steeds groter. Een aantal leuke kleine stadjes in het Loire gebied zijn een bezoek waard. Kijk eens naar bekoorlijke plaatsjes als Oudon, Trentemoult en Paimboeuf, vlakbij Saint­-Brévin-­les-­Pins, eindpunt van De Loire op de Fiets route.
 

Oudon, ontstaan aan de rivier


Middenin de bossen en drassige weilanden ligt Oudon, een aan de Loire ontstane gemeenschap. Van bovenaf z’n middeleeuwse toren, hooggezeten op een rots, heeft u een geweldig uitzicht op de rivier en z’n zanderige oevers.  Binnen is van alles te zien over het leven zoals het vroeger in deze regio was,  en lager gelegen bevindt zich een leuk jachthaventje.


Van estuarium tot riviermonding : van Trentemoult tot aan Paimboeuf


Aan de oever tegenover Nantes, waar het met een veerpont aan verbonden is, ligt het schattige vissersdorpje Trentemoult. Verdwaal in de straatjes van dit voormalige eiland, nu deel van de Rezé wijk ! De gevels van de huizen hier zijn kleurrijk uitgedost, ze hebben hijshaken om (in geval van overstroming) meubelen omhoog te kunnen hijsen en ringen om boten aan vast te leggen. Neem, om hier ten volle te genieten, vooral een koffie pauze op een terrasje, aan de oever van de Loire, met uitzicht op het eiland van Nantes en de, ’s avonds verlichtte, ringen van Buren...

Paimboeuf ligt genesteld in het estuarium. Daar, aan de oever van de Loire, wemelt het van de schattige huisjes met kleurig geverfde gevels. Hier doet alles denken aan het rijke maritieme verleden van de stad die, in de 18e eeuw, een voorhaven was van Nantes. Verdwaal in de wirwar van steegjes en laat u verbazen door de bijzondere huizen en de Saint-Louis kerk, met z’n kleurrijke koepels. Geweldig ! Neem vooral ook een kijkje in de Jardin étoilé, dat tegelijkertijd tuin én kunstwerk is,  dit laatste als onderdeel van de kunstroute langs de riviermonding.

 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid

LA ROULOTTE

Fast food
voor ongeveer 0 m
PAIMBOEUF - 44

LA CIBOULETTE

Café-restaurant
voor ongeveer 115 m
PAIMBOEUF - 44
Bezichtigingen