Sluiten
www.valdeloire-france.com maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze site te verbeteren.
Door te surfen op deze site, gaat u ermee akkoord! Link.

Van Yèvre-le-Châtel tot aan Saint-Florent-le-Vieil

De Loirestreek is bezaaid met schilderachtige dorpjes die aanspraak maken op de titel « Plus beaux villages de France » (mooiste dorpjes van Frankrijk) of « Petites Cités de caractère » (Karakteristieke stadjes). Hun tuffeau kalkstenen huizen, bloemrijke straatjes en Loirekastelen zullen u zonder twijfel verleiden.
 

St-Florent-le-Vieil, Le Thoureil, Montsoreau : met uitzicht op de Loire


Het dorp St­-Florent­-le­-Vieil charmeert vanaf de eerste indruk. De Loire, die erlangs stroomt, geeft het z’n vredige kant, terwijl de Abdij (XVIIe eeuw) die op de Mont Glonne lijkt te zijn neergestreken, het dorp verfraaid.  U heeft, vanaf de abdij, een prachtig uitzicht over de Loire.

Pittoresk : een wonderlijk toepasselijk woord voor Le Thoureil. Z’n rijke en veelbewogen geschiedenis, die teruggaat tot aan de prehistorie (vandaar de hunebedden en menhirs), loopt onvermoeibaardoor tot de periode van het vakantieoord. Het heeft, als resultaat, een gevarieerde en absoluut unieke architectuur.

Montsoreau, waar de Loire en de Vienne samenkomen, draagt twee meer dan vleiende titels : Mooiste dorp van Frankrijk en Petite Cité de Caractère (karakteristiek stadje). En het is verdiend! Dit kalkstenen stadje biedt betoverende beelden : het kasteel met de voeten in het water, oude zeeliedenhuisjes, bloemrijke straatjes en schattige huizen in wit tuffeau kalksteen...

Savennières, Denée, Blaison-Gohier, Béhuard, Turquant en Chênehutte-Trèves­-Cunault zijn alle kalkstenen dorpjes aan de oevers van de Loire, de moeite van een omweggetje waard.. 


Yèvre-le-Châtel,  Candes-Saint-Martin en Crissay-sur-Manse


« Magnifique » (prachtig). Met dit woord beschreef Victor Hugo Yèvre-­le­-Châtel. Hij dacht hierbij ongetwijfeld aan de middeleeuwse burcht met z’n vier indrukwekkende torens, de stenen huisjes  met kleurrijke bloemen en de intrigerende ruïne van de onvoltooide kerk.
 
Daar waar de Loire en de Vienne elkaar vinden ligt Candes-Saint-Martin, een voormalige vissers- en scheepvaarthaven. Een klein plaatsje waar de leistenen daken elegant samengaan met de witte tuffeau kalkstenen gevels. Mis vooral de Saint-Martin collegekerk niet, geweldig.

in Crissay-sur-Manse verlies je alle besef van tijd. Slenter op willekeur door de rustige straatjes en de kalkstenen huizen en de verborgen tuinen onthullen zichzelf. Bewonder de overblijfselen van het XVe eeuwse kasteel en de XVIe eeuwse kerk, prachtig.

Ook te bezichtigen : Lavardin, een dorpje aan de rivier Loir, genesteld aan de voeten van een vestingruïne.  En Montrésor, de kleinste gemeente in Touraine, gelegen aan de oevers van de Indrois
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Bezichtigingen