Aan de oevers van de Loire, de Cher, de Indre en de Vienne

 

De Loirestreek heeft een enorme rijkdom aan weelderige, wilde lanschappen, maar niet alleen dat. Z’n kleine dorpjes en stadjes, elk met een eigen karakter, weten perfect samen te smelten met het natuurlijke landschap van de Loirevallei. Ontdek deze unieke plaatsjes, alle ontstaan rond de Loire en zijn zijrivieren.
 

Aan de oevers van de Loire : Meung-sur-Loire en Beaugency


In Meung-sur-Loire neemt de rivier u mee op het spoor van de geheimen van de oude molens. Dit is waar, in het château, de bischoppen van Orléans, gedurende vier eeuwen,  verkozen te wonen. Kijk overal rond, tot in de onderaardse kerker.

De middeleeuwse stad Beaugency straalt een krankzinnige charme uit. Bezoek het stadhuis met zijn beroemde wandtapijten (XVIIe eeuw), de Tour César (een XIe eeuwse donjon) en de brug, de oudste brug over de Loire !
 

Chinon en de Vienne, Loches en de Indre 


Onstaan aan de Vienne en omgeven door wijngaarden, de bakermat van de beroemde François Rabelais imponeert met zijn voorkomen. Chinon, ville d’art et d’histoire (stad van kunst en geschiedenis), wordt gedomineerd door de muren van z’n vesting. Wandel door de historische wijken en de kronkelige straatjes met schattige, betimmerde, huizen.

Loches kijkt uit over de Indrevallei. De koninklijke stadstaat verdient zijn plaats tussen de  « Villes d’art et d’histoire ». Van bovenaf de (heel hoge) in opmerkelijk goede staat verkerende, donjon is het uitzicht adembenemend : het koninklijk verblijf, de kanselarij, de Tour St-Antoine en de Porte des Cordeliers.
 

Montrichard sur le Cher 


Het aan de oevers van de Cher gelegen Montrichard sur le Cher is in alle opzichten een middeleeuws stadje. Z’n oude huizen en het château met z’n dikke ommuring, kompleet met donjon, getuigen hier alle van. Ervaar alle charme van dit stadje op een tochtje op het water van de Cher in een kano, op een waterfiets of in een traditionele boot.

 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.