Regionaal Natuurpark van Brière

Niet ver van de zoutwater vennen van Guérande strekt het Regionale Natuurpark van la Brière zich over 40 000 hectare uit. Het is een enorm waterrijk gebied bezaaid met eilandjes, drassige velden en veengebieden, na de Camargue is dit het grootste gebied van dit soort in Frankrijk.

Dit door kanalen doorkruiste gebied is ideaal om op een boot, maar ook te voet, of op de fiets te verkennen. Een rijk gebied dat een verrukking is voor wandelaars en vogelkenners.
 

Verken het Regionale Natuurpark van la Brière vanaf het water


Verken  de flora en fauna van de la Brière bij voorkeur vanaf het water, aan boord van een kano of een chaland (een aak). Dit traditionele zwarte platbodemschip neemt u, geluidloos, mee van kanaal tot kanaal.

Er is geen betere manier om onopgemerkt de talloze vogels die hier leven te observeren. Het zijn er heel veel, ook omdat la Brière op de migratieroute van enkele trekvogels ligt. U kunt zomaar, achter het riet, een steltloper of een purperreiger zien.
 

Regionaal Natuurpark van la Brière : leerzame routes en schilderachtige dorpjes


Te voet of op de fiets zijn de themapaden een aangename ervaring. Zij laten u, op speelse manier, de geschiedenis van de karakteristieke Loirevallei landschappen ontdekken.

Brière heeft ook een verzameling typische huizen : er zijn zo’n 3000 schattige huisjes met rieten daken, getuigen van de kennis van vroegere generaties.

Ze zijn goed te bewonderen in Kerhinet, een dorpje met zo’n 18 van dit soort huisjes waar u tevens het Maison du Parc (bezoekerscentrum) kunt vinden.

Voor meer informatie over het Parc naturel régional de Brière

 
Ook te ontdekken
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Bezichtigingen

PORT DE BRECA

Meer, Vijver, vennen, Vennen - vochtig gebied / zoutwater vennen
voor ongeveer 2 Km
SAINT-LYPHARD - 44