Le bocage du Véron, een boerenlandschap

Het bocage du Véron , gelegen in het zuiden van Véron, voor de samevloeiing van de Loire en de Vienne, heeft een overvloed aan buitengewone natuurgebieden, soms droog en soms vochtig. Deze tweezijdigheid is de reden voor de bijzondere flora en fauna dat hier met talloze soorten vertegenwoordigd is.
 

Le bocage du Véron : overstroombare weiden


Het werk van de mens heeft dit grote drassige gebied verandert in overstroombare weiden. Hoe ?
Door het aanbrengen van greppels en dubbele heggen met knotwilgen. Bijna elk jaar stroomt het water van de Vienne over het land van Véron.

De vochtige omgeving is geweldig voor de kievitsbloem. Als de lente eraan komt zijn de natte velden bezaaid met dit schattige kleine bloemetje uit de tulpenfamilie in de vorm van een klokje. Betoverend ! Let wel op, dit is een beschermde plantensoort en mag dus wel bewondert, maar niet geplukt worden.

Volg de wandelroute « Le Véron, un pays à fleur d’eau » (de Véron, land van waterbloemen) en u leert van alles over de biodiversiteit van dit gebied aan de hand van de uitlegpanelen.
 

Faune en flora van de bocage du Véron


Tijdens het struinen op de paden komt u overal wilde bloemen tegen (pinksterbloemen, gele lis) en kleine dieren. Er woont hier een behoorlijk aantal : vogels, insecten, amfibieën...

De, met uitsterven bedreigde, kwartelkoning, staat bekend om z’n nachtelijke roep. Om niet gestoord te worden verschuilt hij zich, vooral tijdens de broedperiode, in velden en vochtige gebieden.  Als u geluk heeft, laat hij u het puntje van z’n snavel zien.

Als u meer wilt weten, ga dan naar het Ecomusée du Véron, middenin de bocage. Daar kunt u, onder andere, tentoonstellingen bekijken, wandelingen met een thema maken en een bezoekje brengen aan de boerderij waar zeldzame plaatselijke rassen gehouden worden (varkens, koeien, schapen...).
Ook te ontdekken
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Eetgelegenheid