Het nationale bos van Orléans


Ga eropuit naar het majestueuze bos van Orléans, het grootste nationale bos van Frankrijk ! Bezaaid met bomen en plassen, dit heiligdom van groen toerisme herbergt talloze diersoorten, die u kunt zien tijdens een een wandeling, of vanaf een observatiepost.
 

Forêt d’Orléans : het grootste nationale bos van Frankrijk


Het bos beslaat 50 000 hectare. Er groeien talloze bomen, zowel loofbomen als naaldbomen.

Het grootst in aantal zijn de Engelse eiken, maar er zijn ook Grove dennen, Corsicaanse dennen en andere mammoetbomen. Het is overigens niet ongebruikelijk om bomen van één, twee of driehonderd jaar oud tegen te komen, bijvoorbeeld de bomen op het kruispunt des Domaines, die wel 2000 jaar oud kunnen worden.

Volg de paden door het bos, op de fiets of te voet. Als u geen geluid maakt kunt u ook de hoofdbewoners van het bos zien, edelherten, herten en reeën die in roedels door het bos struinen. Het edelhert is het meest imposant in het vroege najaar, het seizoen voor de liefde, en dus het burlen !
 

Van het bos naar vochtige gebieden


Herten zijn niet de enige bewoners van het bos van Orléans.

In en rond de vijvers en plassen zijn ook een veelvoud aan dieren te vinden. Er zijn salamanders en watersalamanders te zien, en het gezang van rode kikkers en padden te horen.

En vergeet niet naar de unieke planten in het vochtige gebied te kijken, zoals de zonnedauw, een insecten-etende plant, of Linaigrette, ook wel katoengras genoemd.

Met een beetje geluk ziet u, als u omhoog kijkt, de drie grote en zeldzame roofvogels : de slangenarend, visarend en dwergarend.

Ga, voor het beste uitzicht op het bos , naar het uitkijkpunt Belvédère des Caillettes !


Laat u begeleiden !


Het Office National des Forêts (Nationale Bosbeheer) en de Association Loiret Nature Environnement (Loiret Natuur en Milieu Vereniging) nodigen u uit te kiezen uit de vele begeleide wandelingen en unieke ervaringen in het bos van Orléans : een visarend voorstelling, burlen van edelherten, ornithologie, mycologie...
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.