Het Grand-Lieu meer, een enorm vogelreservaat

 
 
Op zo’n 14 km afstand van Nantes ligt, in het Natuurreservaat van Grand-Lieu, het grootste natuurlijke laagvlakte meer van Frankrijk. Het Grand-Lieu meer, in een vochtig, met rietland bezaaid gebied, huist talloze vogel koloniën. Ga eropuit en leer ze kennen tijdens een heerlijke wandeling, van bovenaf een observatiepost, of met een gids van het bezoekerscentrum Maison du Lac !
 


Het Lac de Grand-Lieu : een ornithologisch reservaat

 
Met 270 soorten is het Grand-Lieu meer zonder twijfel een vogelparadijs, in het bijzonder voor de reiger. 800 stelletjes van dit soort hebben zich hier ontwikkeld tot gigantische kolonies ! Naast de reigers leven hier ook ganzen, eenden, otters, bruine kikkers en meer dan 500 plantensoorten.

Ga eropuit om ze te zien, er is een 72 km lang pad om te paard, op de fiets, of te voet af te leggen.
 
Aan de oevers van het meer komt u af en toe een enkele visser tegen, plaatselijke bewoners die een van de zeldzame vergunningen om hier te mogen vissen hebben ! Zij gebruiken, in het ondiepe water, een traditionele manier van vissen met een net (zegenvissen), dat ook eer wordt aangedaan op het jaarlijkse « Fête du Lac », op 15 augustus.
 
Om de hele omvang van dit belangrijke vochtige natuurgebied te zien kunt u het beste naar bovenin de 40 meter hoge klokkentoren van de Sainte-Lumine-de-Coutais kerk, klimmen, of ga naar het observatorium Pierre-Aïgue, in Saint­-Aignan­-Grand-­Lieu.
 
 

Het Maison du Lac : alles wat u wilt weten over Grand-Lieu

 
Een echt educatief bezoekerscentrum, het Maison du Lac de Grand-Lieu, in Bouaye, is uw gids op uw ontdekkingsreis in dit bijzondere gebied. Met drie mogelijkheden.
 
U kunt zonder begeleiding de ludieke route, met multimedia installaties, volgen.

Of u kunt, begeleid door een expert, het aparte landschap leren ontcijferen door het pad met 5 observatieposten te volgen. Of u kunt de derde mogelijkheid kiezen en het meer en omgeving vanaf het observatieterras bekijken.
 

 
Accommodatie in de buurt
Houdt u van hotels, bed & breakfast, kamperen, gîtes of heeft u liever een woonwagen… ? Ontdek al onze suggesties voor overnachten tijdens uw verblijf in de Loirestreek.
Evenementen
Eetgelegenheid
Anne en cuisine

ANNE EN CUISINE

Traditionele keuken
voor ongeveer 3 Km
SAINT-MARS-DE-COUTAIS - 44

LE ST GEORGES

Traditionele keuken
voor ongeveer 4 Km
PORT-SAINT-PERE - 44
Bezichtigingen
Pierres Aigues - Saint Aignan de Grand Lieu

PIERRES AIGUES

Meer, Vijver, vennen, Meren, waterpartijen
voor ongeveer 2 Km
SAINT-AIGNAN-GRANDLIEU - 44