Bewoonde eilanden, van Nantes tot Amboise

De stroming van de Loire geeft vorm aan talloze eilanden. Tussen hen zijn er enkele die bewoond worden. Bijvoorbeeld het fantastische île de Nantes en z’n machines, en het île d’or van Amboise dat tussen twee takken van de Loire ligt, speel golf op het île d’or, en ontdek het île de Béhuard en het île d’Offard !
 

Nantes : een bruisend Loire eiland


Het bruisende grote eiland île de Nantes heeft iets mysterieus. Het heeft de Grote Olifant (Grand Eléphant) wiens getrompetter de passanten amuseerd, naast de Machines de l’île (machines van het eiland). Ontdek dit, tegenwoordig moderne, eiland dat vroeger een havenplaats was, en bewonder de architectuur van beroemde architekten (Jean Nouvel, Christian de Portzamparc...). Het is ook een belangrijke plek voor de kunsten, u kunt hier de ringen van Buren bewonderen om vervolgens iets te drinken in de Hangar à Bananes (het Bananenpakhuis).
 

Twee gouden eilandjes midden in de Loire


Op ongeveer dertig kilometer van Nantes, in Cellier ligt een heel ander soort eiland : l’île d’or. In een buitengewoon prachtige omgeving liggen twee golfbanen, van 9 en van 18 holes. Het tweede île d’or wacht u in Amboise ! Het eiland, letterlijk omarmd door de Loire, herbergt enkele huizen tegenover het een château. Heel lang geleden, in het jaar 503, ondertekende de Frankische koning, Clovis hier een vredesakkoord met Alarik, leider van de Visigoten. Indien u wilt blijven overnachten, of eten, zijn er verschillende mogelijkheden : er is een kampeerterrein en de herberg Ethic Etapes.


L’île de Béhuard en l’île d’Offard : twee tijdloze eilandjes


Het île de Béhuard een Petite Cité de caractère (karakteristiek stadje) is een klein wonder met de gemoedelijkheid van de Loire. Behalve als de koninklijke rivier anders besluit en het dorp, in de winter, overstroomd ! In het dorp kunt u op een paal de verschillende niveau’s die de overstromingen bereikt hebben zien. Dit is de enige gemeente dat ook een eiland is, en de charme begint zodra u het dorp binnenkomt. De Notre Dame kapel Notre-Dame kapel, op een rots, was vroeger een belangrijke bedevaart-halte. Er is een mooie wandeling langs de prachtige huizen aan de Loire.

In Saumur, vindt u het eiland île d’Offard, midden in de Loire, dat uitkijkt op het indrukwekkende château. En waarom blijft u, als de omgeving uw bekoort, niet slapen ? Er is een camping voor een echte eiland ervaring.